NRK Meny
Normal

Denne gangen skal rockelegenden ikke synge

Når Iron Maiden-vokalist og pilot Bruce Dickinson kommer til Norge i oktober er det ikke som musiker, men som foredragsholder.

Bruce Dickinson

Bruce Dickinson holder foredrag om sine prosjekter innen entreprenørskap og innovasjon

Foto: Think outside the box-flyer

Rockestjernen skal besøke Trondheim, Ørland og Florø på sin mini-turne.

Om det er Dickinsons store flyinteresse som har lokket ham til en hangar på Ørland hovedflystasjon vites ikke, men den 31. oktober skal han inspirere næringslivet, forsvaret og kommunene på Fosen med foredraget «Think outside the box».

– Han har gjort mye spennende innenfor entreprenørskap. Dette handler ikke om Iron Maiden, men om Dickinson som gründer, entreprenør og innovatør, sier daglig leder i Kopparn Utvikling, Arnt-Ivar Kverndal, til NRK.

LES: Dickinson blir sjef i flyselskap

Har sin egen Boeing 757

Bruce Dickinson i pilotuniform under filmingen av tv-serien «Flying Heavy Metal»

Dickinson i pilotuniform under filmingen av TV-serien «Flying Heavy Metal».

Foto: U.S. Air Force

55-åringen fra England har i mer enn 30 år frontet det legendariske heavy metal-bandet Iron Maiden.

Bandet har turnert verden rundt, og ved flere anledninger er det Dickinson som har sittet bak spakene i bandets egen Boeing 757 kalt «Ed Force One».

I 2008 fløy han til Egypt og hentet hjem 221 britiske turister som hadde strandet etter at reiseselskapet deres gikk konkurs.

I tillegg til å være rockestjerne og flyger for et engelsk flyselskap, er Dickinson fekter, forretningsmann og talentutvikler. Blant annet jobber han med å skape nye arbeidsplasser knyttet til vedlikehold av fly i Wales.

SE VIDEO: Dickinson utfordret norske Bartosz i fekting

– Dickinson kan entreprenørskap!

I den store AWAC-hangaren på Ørlandet vil han snakke om gründer- og entreprenørskap, og fortelle om det han mener er viktige suksessfaktorer for å lykkes i utviklingsarbeid.

Verdensstjernen skal også holde foredrag i Trondheim den 30. oktober, og på Temposeminaret i Florø den 1. november, det største inspirasjonsseminaret for næringslivet i Sogn og Fjordane.

– Det er helt fantastisk! Bruce Dickinson er midt i blinken, for han kan gründervirksomhet og entreprenørskap, sa arrangør Per Øyvind Helle til NRK i mars.

– Blir stas å treffe ham

Til foredraget i Trondheim er det lagt ut billetter, mens på Ørland har foreløpig bare kommunalt ansatte, politikere, næringslivsfolk og de som jobber på flystasjonen fått invitasjon.

– Med de mulighetene og utfordringene regionen står overfor i forbindelse med utbyggingen av den nye kampflybasen, er det viktig at vi møtes, inspireres og motiveres, sier Arnt-Ivar Kverndal i Kopparn Utvikling.

Han er glad han er sikret billett, for han har vært fan siden ungdomsskolen.

– Det blir stas å treffe ham. Det hadde jeg aldri drømt om den gangen jeg var ung og kjøpte platene til Iron Maiden, ler Kverndal.

I mars neste år er Dickinson trekkplasteret under Næringslivsdagene i Oslo, samt hovedtaler ved Haugalandskonferansen i Haugesund.

Iron Maiden

Det er slik vi er mest vant til å se Bruce Dickinson, som vokalist i bandet Iron Maiden.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.