– Det har ligget i kortene at det blir avgjort på landsmøtet

Ola Borten Moe tror landsmøtet i Senterpartiet kommer til å velge en samlende og god ledelse.

Ola Borten Moe mener det er bra med en kamp om nestledervervet i Senterpartiet.

– Jeg tror det har ligget i kortene at dette kom til å bli avgjort av partiets høyeste organ. Tillitsvalgte og politikere fra hele landet skal samles 7. april og skal velge en samlende og god ledelse for Senterpartiet, det kommer til å skje, sier Ola Borten Moe til NRK.

Et flertall i valgkomiteen i Senterpartiet går inn for at Anne Beathe Tvinnereim bør bli første nestleder i partiet. Et mindretall i komiteen ønsker Ola Borten Moe.

Tidligere denne uken gjorde han det klart at han stiller til valg som nestleder, uansett hvilket forslag som kom fra valgkomiteen.

– Må begynne å respektere hverandre

Ola Borten Moe tror Senterpartiet igjen må lære seg å leve sammen etter landsmøtet i starten av april.

– Man må begynne å respektere hverandre, snakke pent om hverandre og snakke hverandre opp og frem og trekke lasset sammen.

Det betyr ikke at partiet ikke skal diskutere politikk, sier han.

– Hvis Senterpartiet skal være et relevant og viktig redskap for samfunnsutvikling i Norge må vi kunne møtes internt, diskutere, ta opp viktige problemstillinger, av og til være uenige og ofte enige, og så fatte vedtak og trekke lasset sammen.

Vil være med på laget

Ola Borten Moe sier at han, i likhet med resten av partiledelsen, har ansvar for situasjonen i partiet.

– Ikke bare for, kall det uroen i partiet, men selvsagt også for et svært dårlig valgresultat. Men frem for alt har jeg et brennende engasjement for dette partiet, jeg har levd med og for Senterpartiet i snart 20 år. Og det er viktig å bidra til at dette går videre opp og frem, også når det blåser og er vanskelig.

Han mener at Senterpartiet er i starten på en spennende tid, og gjentar at han ønsker å fortsette.

– Nå skal det bygges et nytt lag frem mot valget i 2015 og 2017. Det er et lag jeg har lyst til å være med på, og være med på å trekke Senterpartiet fremover, sier Ola Borten Moe til NRK.