– Artistene synes at dette er «grisat» gøy

Trondheim Calling var utsolgt for femte år på rad og befester sin posisjon som et viktig virkemiddel for musikkbransjen i Midt-Norge.

– Det har gått kjempefint. Vi var utsolgt for femte år på rad og på konferansebiten hadde vi dobbelt så mange betalende delegater som i fjor, sier Thomas Ryjord, prosjektleder og faglig ansvarlig for Trondheim Calling.

Arrangementet, som både er en musikkonferanse og en festival, åpnet torsdag kveld og ble avsluttet søndag. På artistlista var både lovende, usignerte band og mer etablerte artister som Moddi og Maya Vik.

Thomas Ryjord i Trondheim Calling

PROSJEKTLEDER: Thomas Ryjord lover god stemning når Trondheim Calling arrangeres for femte gang.

Foto: Ane Aspén

– Jeg er full av glede og inntrykk. Mitt personlige høydepunkt var Monolithic på Brukbar/Blæst. De spilte sin første konsert i Trondheim på fire år og det var et ordentlig punktum for helgen, sier Ryjord.

Et viktig virkemiddel

Med 65 konserter fordelt på ni forskjellige scener, er Trondheim Calling med på å vise frem både kjente og ukjente talenter innen norsk musikkbransje.

– Trondheim Calling har blitt et veldig viktig virkemiddel for musikkbransjen i Midt-Norge. Et arrangement hvor vi får løftet frem veldig mange nye artister, sier Ryjord.

LES: Setter norsk musikk på kartet

Fremmer nye artister

Bandet Broen skal opptre på Trondheim Calling 2015

COMEBACK: Det norske bandet Broen spilte på Trondheim Calling i fjor også.

Foto: Broen / Pressefoto

Ryjord forteller at det er viktig å tilby artistene en arena, slik at nye artister og ny musikk kan vises fram for både publikum og bransje.

– For artistene er dette veldig morsomt. Det har vært fulle hus hele helgen. Mange kommer til Trondheim for å spille for første gang. Da er det hyggelig å spille for en fullsatt konsertsal. Det vi får tilbakemelding på er at dette er «grisat» gøy å være med på, forteller Ryjord.

LES: Moddi holdt konsert etter ulykke

Har funnet formen

I tillegg til vanlige småscener og Bakke Kirke har Trondheim Calling blant annet et galleri til rådighet.

– Jeg følte vi fant formen da vi utvidet festivalen og flyttet til Solsiden i fjor. Vi kan nå sammenlignes med en sommerfestival. I år har det vært ekstra gøy, siden det har klaffet så bra. Vi har fått nye samarbeidspartnere og blitt en fast post på kommunebudsjettet, sier Ryjord.

LES: – Europeisk toppklasse