- Pelsdyrnæringa må rydde opp

Landbruksminister Lars Peder Brekk mener pelsdyrnæringa må tåle kritiske blikk i tida framover.

Lars Peder Brekk og pelsdyr (Montasje)
Foto: Fotomontasje: "Nettverk for dyrs frihet" / Scanpix

Mattilsynet har de siste 14 dagene besøk 30 pelsdyrfarmer og avdekket en rekke brudd på reglene. De har kommet med to hastevedtak og tretten varsler om vedtak for å rette opp i forhold.

Les også: Mattilsynet innfører hastevedtak mot pelsdyrnæringen

Krever bedre dyrevelferd

Regelbruddene er hovedsakelig knyttet opp til manglende skriftlige driftsrutiner, manglende utbedring og oppgradering av bur og innredning, manglende inngjerding, for dårlig rengjøring og mangel på aktivitetsobjekter i burene.

- Pelsdyrnæringa er fortsatt ikke friskmeldt. Næringa må rydde opp og sørge for skikkelig dyrevelferd. Dette må skje umiddelbart, sier landbruksminister Lars Peder Brekk.

Les også: Tok skrekk-bilder på pelsdyrfarm

Kritiske til egen virksomhet

Landbruksministeren møtte i dag pelsdyrnæringa på Stjørdal i dag. Der la de fram hva næringa selv skal gjøre for å rette opp i problemene.

- Pelsdyroppdretterne er ganske kritiske til egen virksomhet. De sier selv at det skal etableres nye driftsrutiner, sertifiseringsordning, og de ønsker at de oppdretterne som ikke følger reglene skal ut av næringa, sier Brekk.

- Jeg har ikke friskmeldt næringa. De må tale et kritisk blikk hver eneste dag framover. Og de må jobbe for mer dyrevelferdig for å ha livets rett i framtida, sier Brekk.

Les også: Nekta å møte dyrevernarar

Revefarm i Sogn og Fjordane

Mattilsynet har avdekket at pelsdyrnæringa fortsatt har mye som må gjøres før den kan friskmeldes.

Foto: Nettverk for dyrs frihet