Vogntog sperrer veien – skolebusser står fast i 32 minusgrader

Flere vogntog og to skolebusser står fast i 32 minusgrader etter at et vogntog skled bakover og krasjet i grøfta. –Sjåføren kan være glad vogntoget ikke gikk den andre veien, sier NRKs reporter på stedet.

Vogntog

Vogntoget skal ha sklidd bakover og sperrer nå veien. Politiet har sikret stedet.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

Et vogntog sperrer veien i Kløfta utenfor Alta. NRKs reporter Stian Sætermo var på stedet, og kunne melde at sjåføren har hatt flaks.

– Kunne falt flere titalls meter

– Her har en trailer sklidd baklengs nedover Kløfta og knust inn i venstresiden av veien. Sjåføren kan være veldig glad for at det var der han traff, for hadde han truffet på andre siden ville han falt flere titalls meter ned et juv, sier han.

Kløfta

Veien i Kløfta er smal og med mange svinger.

Foto: NRK

Ni andre vogntog og to skolebusser står fast og kommer seg ikke forbi. Det er 32 minusgrader i området.

Har sikret stedet

– Det ser ut som at det er vanskelig å få disse kjøretøyene rygget nedover Kløfta, da veien er ganske smal med brå svinger. Det var ikke redningsbil på stedet, men politiet er her nå.

Operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt avdeling vest, Sverre Andre Opdahl, forteller at redningsbil er bestilt.

– Det er fri passasje, men det er veldig trangt, så endel store kjøretøy står i enden av bakken. Vi har kontrollert at alt er sikret godt nok, slik at ikke flere farlige situasjoner oppstår.

Han sier at det mest sannsynlig er glatt føre som er grunnen til ulykken, og at sjåføren har blitt pålagt å gjøre noe med dekkene sine før han kjører videre.

Det er ingen personskader, og politiet har ikke fått tilbakemeldinger på at kulda er til bry for de som venter.

Trailer

Deler av veien er sperret på grunn av vogntoget.

Foto: Stian Sætermo / NRK