En analyse det franske laboratoriet Eurofins Analytics France har gjort på oppdrag for Dagens Næringsliv viser at nordmenn foretrekker svært sukkerholdig vin.
En tradisjonelt laget rødvin, der sukkeret i druemosten omdannes til alkohol, bør ligge på rundt to gram sukker per liter for å kalles en tørr rødvin, ifølge Arne Ronold, Norges første Master of Wine.
Til sammenligning inneholder åtte av de ti mestselgende vinene i Norge over ti gram sukker per liter.
Bestselger
Den søteste vinen blant polets bestselgere er El Copero. Den inneholder 18,2 gram sukker per liter og er spesiallaget for norske ganer.
– Det er veldig enkelt. Våre undersøkelser har konkludert med at nordmenn liker bløte og runde viner, og sukker hjelper til å oppnå denne følelsen. Utgaven av El Copero som vi selger i Norge har derfor mer sukker enn den vi selger i resten av verden, sier avtroppende sjef Diego Talavera i Bodegas Murviedro, som produserer vinen.
Terje Meling, tidligere produktsjef i Vinmonopolet, er også tydelig på hva som selges til nordmenn:
– Minst mulig motstand: Lav syre, lite tanniner og en følelse av sødme. Ikke nødvendigvis sukker i seg selv, men vinen må oppleves som bløt og søt, sier han.
(©NTB)