Vil bygge verdens nordligste skatepark

Skaterne i Alta har begynt på arbeidet. Nå håper de at politikerne i byen vil engasjere seg. – Ikke alle er håndball- eller fotballfolk, sier Nicolai López.

Nicolai López

Nicolai López er prosjektmedarbeider i Alta kommune, og håper at en ny skatepark vil kunne gi et tilbud til de som ikke driver med organisert idrett.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

Skaterne i Alta har samlet seg og vil bygge verdens nordligste profesjonelle skatepark. Nå håper de å bidra til å skape et godt miljø for unge som ikke driver med organiserte aktiviteter.

Arbeidet er så vidt begynt, og ennå er det mye som gjenstår.

Skateparken bygges

Arbeidet har så vidt begynt. Håpet er at politikerne nå vil ta saken videre.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

– Standarden på parken er blitt veldig dårlig, mens standarden på andre parker har løftet seg mye. Så vi holder på nå med å bygge verdens nordligste profesjonelle skatepark, sier Nicolai López, som er prosjektmedarbeider i Alta kommune.

– Det vil bli attraktivt å komme hit

Den nåværende skateparken, som ligger midt mellom Alta ungdomsskole og Ungdommens hus, ble bygget rundt 2002. Da ble det også arrangert NM i skating i parken.

Siden har det kun blitt gjort mindre oppgraderinger. Initiativtakerne tror at en ny og bedre park vil øke rekrutteringen.

Jo Tronsen

Jo Tronsen tror at det vil bli attraktivt å komme til parken.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

– Det vil jo bli attraktivt å komme hit. Slik som det er planlagt at det skal bli så blir det et veldig fint parkmiljø rundt hele greia som vil vise frem skateparken. Sånn som det ser ut nå er det ikke så fint, det er en parkeringsplass, det er ikke akkurat et sted man har lyst til å sende ungene sine, sier Jo Tronsen.

– Alle er ikke håndball- eller fotballfolk

Foreløpig vet de ikke hva parken vil koste, men håper at politikere og støtteordninger vil vise velvilje slik at planene blir realisert.

– La oss si at det koster 20 millioner da. Det er ingenting i forhold til en idrettshall som kan koste 120 millioner. Og så er vedlikeholdet utrolig lite. Det er veldig viktig å legge til rette for selvorganisert aktivitet, alle er ikke fotball- eller håndballfolk. Det er viktig å legge til rette for disse stedene, så vi syns absolutt ikke det er så veldig dyrt, sier Nicolai López.

Nyheter fra Troms og Finnmark