Uværet truer flytrafikken: – Kan bli tøffe tak i kveld

Driftssjef på Tromsø lufthavn, Svein-Idar Henriksen forteller at de setter inn alle ressurser for å holde trafikken i rute utover kvelden. Men det kan bli tøffe tak.

Norwegian

Uvær forårsaket forsinkelser i flytrafikken i til og fra Tromsø. Snø, snøstorm, uvær.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

– Vi holder det åpent, men må stenge en halvtimes tid innimellom for å brøyte. Vi vet at det meldes rusket vær i kveld, og vi er særlig bekymra for den kraftige vestavinden som er meldt i nitida. Den kommer på tvers av rullebanen og blir den verste å takle for flyene, sier Svein-Idar Henriksen som er driftssjef ved Tromsø lufthavn.

– Men vi har godt med mannskap og er forberedt. Folk må bare møte opp til vanlig tid for flyet sitt, sier Henriksen.

Mandag ettermiddag har det vært en del forsinkelser i flytrafikken til og fra Tromsø. Flere fly har vært forsinket med over to timer. Men ifølge Henriksen skyldes ikke dette været i Tromsø.

– De sliter blant annet med tåke i Oslo, i tillegg til det dårlige været rundt om i landsdelen. Det får konsekvenser for oss. Men som sagt, kommer det skikkelig ruskevær hit i kveld, sier han.

Mannskapene på flyplassen jobber hardt for å redusere forsinkelsene utover dagen.

– Vi jobber hardt mellom alle avgangene for å få svart bane, slik at vi er forberedt på det som kommer, forteller Henriksen.

Har du noen råd til folk som skal ut og reise i dag?

– Slik det ser ut akkurat nå vil vi nok klare å unngå store forsinkelser. Det meste av flytrafikk er avviklet før klokken 22 i kveld. Dersom uværet ikke slår inn før den tid, skal vi klare å avvikle det meste. Vi snakker i verste fall om relativt små forsinkelser.

Forsinkelser på Tromsø lufthavn

Bildet taler for seg. Dårlig vær flere steder rammer flytrafikken til og fra Tromsø.

Foto: Jørn Resvoll / NRK