Hopp til innhold

Unge forskere skal gi eldre en bedre hverdag

Med byggeklosser, roboter og nye tanker, skal elever i Alta sette søkelyset på hvordan hverdagen til eldre kan bli bedre. De er med i kunnskapskonkurransen «First Lego League.»

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Kunnskapskonkurransen «First Lego League.»

Årets «First Lego League» er i gang, og for 7. klassingene på Gakori skole i Alta, hersker det også en intern strid. Kampen står mellom guttelaget og jentelaget.

Lego-roboten guttene har bygd er ikke helt klar til kamp ennå, men det er fortsatt tid igjen til finjusteringer før Altas beste lag i kunnskapskonkurransen «First Lego League» skal kåres.

– Vi har ikke bruksanvisning, vi bare bygde. Så håper vi det går bra, forteller Torjus Johansen som er elev på Gakori skole.

Lego League

Guttene ved Gakori skole i Alta tar forskningsoppgaven på alvor.

Foto: Kai Erik Bull

Forskningsarbeid for barn

Det er også et lite stykke igjen til lego-roboten til jentene er klar, men optimismen er stor.

– Dette er veldig viktig, egentlig. Hvis guttene vinner over oss i en finale blir vi sikkert ertet litt, tror Birgitte Holm Hansen på jentelaget.

Men denne konkurransen handler om mer enn byggeklosser og roboter. Elevene skal også forske og drive med profileringsarbeid innen årets tema. Og i år er det de eldre og deres hverdag det handler om. Oppdraget har fått tittelen «Senior Solutions». Her skal de unge sette søkelyset på hvordan de kan bedre sin egen, og andres alderdom.

First Lego League

Elever fra hele verden er med på kunnskapskonkurransen First Lego League.

Foto: Dag Roland

Viktig oppdrag

Dette oppdrager tar Torjus og de andre elevene på alvor.

– Det er viktig, for det er ganske mange eldre her i verden, mener Torjus.

Elever fra hele verden er med på denne årlige kunnskapskonkurransen, og laget med mest poeng fra Alta, får gå videre til en nasjonal finale. Kanskje blir det guttene eller jentene fra Gakori.