Hopp til innhold

Turismen øker i Nord-Troms

Nord-Troms har hatt en oppgang i turismen siden i fjor. Sammenlignet med juni i fjor har antall overnattinger økt med 19 prosent.

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

– Vi forventet en bra sommer. Men når vi nå ser tallene, så kan man virkelig juble. Man ser at attraksjonskraften er her, reiselysten er tilbake igjen, og vi har mange fornøyde turister som kommer til Nord-Troms.

Det sier reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, Richard Paulsen.

På samme tid ser man en nedgang i Senja-regionen og Tromsø.

Det er den utenlandske trafikken i Nord-Troms som øker mest i med 23 prosent og den norske trafikken opp 14 prosent fra juni i fjor. De utenlandske turistene kommer blant annet fra Tyskland, Finland og Sveits.

– Vi er stolte av oppgangen, men det stiller også krav til at vi må også levere videre. Vi vil at alle turistene som kommer til oss skal være fornøyde og gode ambassadører. Da må vi være forberedt på at det kommer enda flere i framtida, sier reiselivssjefen.

Paulsen sier at turistnæringa i Nord-Troms bør benytte anledninga til å satse videre.

– Vi må få politikerne til å se viktigheten og være med på tilrettelegging for økt turisme. Det gjør også kommunene i forhold til utfartsparkering, og at de legger ting til rette. Så må vi i næringa fortsette å fornye oss, kvalitetssikre alt vi driver med og tenke inn i neste generasjon.

Målet er å kunne leve av reiselivsnæringa i mange år framover, poengterer reiselivssjefen.

K. Richard Paulsen
Foto: Ingrid Wester Amundsen