Tromsø vant i Ukraina

Nyervervelsen Aleksandar Prijovic gjorde sitt første mål for Tromsø og sørget for at klubben er videre til siste runde i kvalifiseringen til europaligaen.

Tromsø-jubel i Ukraina

Tromsø-jubel etter scoringen til Prijovic i det niende minuttet.

Tromsø idrettslag er videre til siste kvalifiseringsrunde i europaligaen etter å ha slått ukrainske Metallurg Donetsk på bortebane torsdag kveld.

Etter hjemme- og bortemøtet vant Tromsø sammenlagt 2–1.

Høgmo roser spillerne

Tromsøs mål kom allerede etter ni minutters spill. TIL-nykommeren Aleksandar Prijovic fra Sveits gjør mål etter at den ukrainske målvakten måtte gi retur etter et skudd fra Ruben Yttergård Jenssen.

– All honnør til gutan. De gjorde en kjempegod jobb. Det var veldig spennede på slutten da ukrainerne presset oss som verst. Jeg er gjennomvåt av svette. Nå må jeg ta en dusj med spillerene, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til NRK etter kampslutt.

– Et mareritt på slutten

Målscorer Prijovic hadde følgende så si etter kampen:

– Det var et mareritt å se de siste 20 minuttene fra benken. Det var så spennende. Jeg er litt ute av kampform, og ble derfor byttet ut etter hvert, sier målscoreren til NRK.

Om lag 1500 tilskuere var på kampen i Ukraina, og blant dem var rundt 50 TIL-supportere.

Se video av Tromsøs mål:

Sveitseren Aleksandar Prijovic sin første kamp og første mål for Tromsø.

0-1 til Tromsø ved Prijovic. Foto: Kent-Einar Myreng, NRk.

Her er kampreferatet:

• 0-1: Kampen er slutt – og Tromsø har vunnet i Ukraina!!
  • 0-1: 90 minutter spilt. Dommeren har lagt til fire minutter. Ciss får gult kort for uthaling av tid.
  • 0-1: Ondrasek ut – Ciss inn.
  • 0-1: Fem minutter igjen. Metallurg presser på med ALT de har. Om det ikke lykkes kan fort Tromsø kontre i sluttminuttene. Utrolig spennende for Metall-fansen og Tromsø-supporterne.
  • 0-1: Drage ut og Andersen inn etter 81 minutter.
  • 0-1: En enorm frisparksjanse til hjemmelaget – frispark fra 25 meter rett i tverrliggeren.
  • 0-1: Etter en periode med stor Metallurg-dominans, har TIL nå kommet seg ut fra eget felt og skaper småfarligheter på motsatt banehalvdel.
  • 0-1: Metallurg vil ha straffe, men en ukrainsk spiller får heller gult kort for filming. De presser stort nå!
  • 0-1: Prijovic ut og Årst inn etter 62 minutter av kampen.
  • 0-1: 60 minutter spilt. Metallurg presser kraftig nå og skaper virkelig farlige sjanser. Gutan sliter nå med å komme seg skikkelig ut for å score enda et mål, som kan ta luften ut av kampen.
  • 2. omgang har startet og stillingen er fortsatt 0–1
  • 0–1 PAUSE: Tromsø leder fortjent med ett mål til pause. Metallurg er godt med i kampen, men klarer ikke å knekke koden til Tromsø-forsvaret. Det er om lag 1500 tilskuere på dagens kamp. Skuffende etter spådommene til direktøren som ventet 4–5000.
  • 0-1: Kampen ebber ut etter at TIL drøyer tid ved hver dødball. Ukrainerne lar seg irritere. Sahlmann er fint ute og henter det som blir spilt gjennom. Svensken har foreløpig en god dag i TIL-buret.
  • 0-1: Drage og Prijovic er tydeligvis vinnerformelen for TIL. De kombinerer fint og skaper flere farligheter for Tromsø. Det lyner og tordner bak "ULTRAS", som ukrainernes supportergjeng heter. De lager et vanvittig leven, men Isberget er også representert med om lag 50 stykker. Det virker som om TIL har kontroll bakover. Ukrainerne hadde noen cornere hvor de skapte småfarligheter, men de sliter fremover nå. NOK EN GANG! Prijovic og Drage. Denne gangen er det Drage som er igjennom, men blir taklet inne i feltet. Isberget hyler på straffe, men den så lovlig ut. Ingen store protester fra spillerne. Tromsø styrer dette!
  • 0-1: Tromsø leder fortjent 1–0. Metallurg presser litt etter scoringen, men har ennå ikke hatt en sjanse
  • 0-1: Nykommeren Prijovic scorer for Tromsø etter ni minutter
  • 0-0: Kampen i Ukraina har startet.