Hopp til innhold

Tromsø-restaurant får Michelin-ros

Michelin-guiden roser restauranten Emmas Drømmekjøkken i Tromsø.

Emmas Drømmekjøkken i Tromsø

I juni besøkte Michelinguiden Emmas Drømmekjøkken. Det endte med skryt.

Foto: Emmas Drømmekjøkken

Restaurantguiden over alle restaurantguider har vært gastronomisafari i Tromsø.

Deres utsendte, Anne-Laure Murier og Rodolphe Ragu, er fascinerte over natur og severdigheter. I deres turrapport mener de at spesielt én av restaurantene bør på byens skryteliste.

– Emmas Drømmekjøkken ligger ved en fiskehavn og gir naturlig sjømat hedersplass. Inkludert laks, sild, sei og særlig torsk: så mange forskjellige oppskrifter blir foreslått at det er vanskelig å velge bare en, skriver de i en artikkel på Michelinguidens hjemmeside .

De gjør et poeng av at Hillary Clinton nylig spiste på restauranten, og mener at ordet drømmekjøkken ikke er et altfor upassende navn.

– Ryktene vil ha det til at gourmeter bestiller bordplass før de bestiller flyreisen til Tromsø. Vi kan ikke bekrefte det, men oppfordrer deg til å være føre var. Bestill bord i forkant. Det ville være en skam om du må snu i døra. I Tromsø kan kveldene bli svært lang, avslutter de.

– Stolt

Bestill bord i forkant. Det ville være en skam om du må snu i døra.

Michelin-guiden om Emmas Drømmekjøkken

Emmas Drømmekjøkken åpnet i 1998 og har i tillegg Emmas under som en del av sitt restaurantkonsept.

Innehaver Anne Brit Andreassen er begeistret over Michelin-skryten:

– Jeg er utrolig stolt over at Emmas Drømmekjøkken er anbefalt av Michelin-guiden. God Tromsøreklame er heller ikke å forakte. Jeg sier som dikteren Rolf Jacobsen: «Se mot nord! Det meste er nord».

Michelin-guiden ble første gang utgitt i 1900 i Frankrike for å hjelpe bilister å finne veien, få service til bilen og et hotell å sove på.

I dag er guiden mest kjent for sine evalueringer av restaurantkjøkkener, der tre stjerner er høyeste oppnåelige rangering.

I 2012 fikk norske Maaemo to stjerner i guiden , som det andre norske spisestedet som har fått to. Det første var Bagatelle.