Tromsø sjokket borteekspertene Fredrikstad

Tromsø - Fredrikstad (3-0): Tromsø er kommet skikkelig i siget etter den traurige seriestarten og banket Fredrikstad 3-0 på Romssa Arena i Eliteserien onsdag kveld.

uymE7fQ8hSo

Andre omgang kjempes ut for fullt på Romssa Arena.

– TIL har levert en fantastisk bra førsteomgang, kommenterer NRKs sportskommentator Gunnar Grindstein på Nordnytt.

Han mener Tromsø tar et stort steg videre, om laget klarte å holde ledelsen helt ut. Det gjorde «Gutan».

Gunnar Grindstein

Gunnar Grindstein følger Tromsø - Fredrikstad på Romssa Arena.

Lasse Nordås og Jakob Romsaas scoret etter 17 og 34 minutter, og nevnte Nordås puttet et nytt mål med ti minutter igjen å spille.

Med det gikk Fredrikstad på sitt andre tap for sesongen. Det første kom mot Bodø/Glimt i seriestarten.

Tromsø opp i ledelsen etter 17 minutter.

Lasse Nordås ble kampens store helt med to målskåringer, det første etter 17 minutter.

Trengte poeng

Tromsø innledet serien med fem strake tap, men har tatt 10 poeng på de fem siste kampene og har tatt seg over nedrykksstreken. Der ligger de plassert foran Lillestrøm og Sarpsborg på bedre målforskjell, mens Sandefjord er aller nederst med sine åtte poeng.

Fredrikstad rykket ned til 3.-plass på tabellen etter tapet for Tromsø. FFK hadde vært Norges beste bortelag så langt i sesongen, men på åtte forsøk i Eliteserien har de bare vunnet én gang i Tromsø. Den seieren kom i 2008.

Se intervju med Lasse Nordås etter kampen:

Grunnar Grundstein intervjuer Lasse Nordås etter hjemmeseier mot Fredrikstad.

Grunnar Grindstein intervjuer Lasse Nordås etter hjemmeseier mot Fredrikstad.

1-0-scoringen ble spilt opp av Kent-Are Antonsen. Han fant Lasse Nordås på løp, og denne gangen gjorde ikke Nordås noen feil alene med keeper.

2-0-målet kom 17 minutter senere. Runar Norheim fant Jakob Romsaas med et strøkent innlegg, og Romsaas stanget det inn med pannebrasken.

Med ti minutter igjen å spille trillet Nordås inn sitt andre for kvelden.

uymE7fQ8hSo

Det ble hard kamp om ballen også i andre omgang.

Tromsø tok imot østfoldinger på hjemmebane

Tromsøs hovedtrener, Jørgen Vik, sa før kampen at det er spesielt å møte Fredrikstad bare få dager etter forrige kamp mot laget 25. mai. I den kampen ble Fredrikstads Stian Stray Molde utvist etter bare 19 minutters spill. Kampen endte 0–0.

– Vi er jo på hjemmebane, og Fredrikstad har nok 11 spillere på banen lengre enn i forrige kamp mot oss da de fikk en spiller utvist tidlig, sa Vik til NRK.

– Hva blir viktig mot Fredrikstad, et lag som har imponert i år?

– Vi må klare å stå imot Fredrikstads fysikk og dødballer. Det klarte vi bra sist.

Fredrikstad 20240525. Fredrikstads Stian Stray Molde får rødt kort av Dommer Rohit Saggi etter en VAR-sjekk under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Tromsø på Fredrikstad stadion. Foto: Thomas Andersen / NTB

– Stopperen Tobias Guddal er frisk igjen etter skade. Hva betyr det?

– Da får vi en bra spiller med offentlige kvaliteter i nærspill og med rekkevidde. Han har duellkraft og det defensive, sa trener Vik.