Hopp til innhold

Tre menn siktet for gruppevoldtekt i Tromsø

En mann sitter varetektsfengslet og politiet har sendt ut internasjonal etterlysning av to andre menn etter at en kvinne skal ha blitt voldtatt i Tromsø i sommer.

Politiadvokat Frode Stock

Politiadvokat Frode Stock forteller at etterforskningen av saken fortsetter fremover.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Tre personer er siktet for grov voldtekt. Den ene, en 19 år gammel mann, er varetektsfengslet og de to andre befinner seg i utlandet, så vidt vi vet, sier politiadvokat Frode Stock til NRK-

Det var den fornærmede kvinnen selv som anmeldte forholdet til politiet, ifølge Nordlys som først omtalte saken.

– Vi har igangsatt etterlysningen av dem via Europol og Interpol slik at vi får melding dersom de skulle bli observert utenfor Norge, forteller Stock.

Oppholder seg i Afrika

Alle tre er fra land i Afrika, og politiet har ikke fått kontakt med de 2 etterlyste, men etter det NRK får opplyst oppholder de seg i sine hjemland.

Alle tre siktede har vært i politiavhør og har avgitt forklaring, men to av de har altså forlatt landet mens etterforskningen pågikk.

Asbjørn Krantz er forsvarer for mannen som i går fikk forlenget varetektsfengsling. Han sier klienten hans ble pågrepet et annet sted i landet, og stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han sier han har interesse av at også de to andre som er siktet kan bli funnet og avhørt for å bidra i saken.

DNA-funn

– Det er gjort DNA-funn som impliserer alle tre siktede, men disse funnene viser likevel at min klient har hatt en mindre aktiv rolle enn de to andre som er rømt, sier mannens forsvarer.

Politiet ønsker å være tilbakeholden med detaljer av hensyn til etterforskningen, men hendelsen som nå etterforskes som voldtekt skjedde på en privatadresse i Tromsø i juni.

– Vi fortsetter etterforskningen med flere avhør, og det er også en del tekniske undersøkelser som vi venter svar på, sier Stock til NRK.

19-åringen som sitter varetektsfengslet erkjenner ikke straffskyld.