To personer skadd etter trafikkulykke i Målselv

Tre militære kjøretøy var involvert i en trafikkulykke mandag ettermiddag. En person måtte skjæres løs for å fraktes til sykehus.

Militær trafikkulykke Målselv

Én av bilene endte i skråningen ned mot Målselva, men sjåføren kom seg ut.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Rundt klokken 13.30 havnet tre lastebiler fra militæret i ulykken, som har skjedd i nærheten av Øverbygd kirke i Målselv.

Én av bilene endte i skråningen ned mot Målselva, men sjåføren kom seg ut.

Én av de andre involverte personene satt fastklemt i ett av kjøretøyene, men er nå kommet løs.

– Vedkommende har en skade i beinet og flys til sykehus med helikopter. En annen person har skadet skulderen, forteller innsatsleder på stedet, Ragnar Schjølset.

– Generelt har det vært vanskelige kjøreforhold i området, snøvær og dårlig sikt, sier oberstløytnant i Hæren, Aleksander Jankov til NRK.

Fylkesvei 87 er helt stengt mellom Elverum og Øvergård på grunn av ulykken. Omkjøring via den såkalte beredskapsveien på Alapmoen.

Ulykke i Målselv

Politiets innsatsleder Ragnar Schjølset om ulykken.

Vil bli etterforsket av sivilt politi

Ulykken skjedde da tre militære kjøretøy forsøkte å unngå et sammenstøt med et sivilt vogntog.

– I forbindelse med ulykken ble tre militære skadet. En er lettere skadd i en skulder. Den andre har knekt en fot. Den tredje undersøkes for nakkesleng, skriver Hæren i en pressemelding litt over klokka 16.

De involverte kjøretøyene var Scania lastebiler. Den ene havnet av veien og ned en skrent. De to andre kjøretøyene ble stående på veien, men kolliderte under oppbremsing. I den ene ble en person sittende fastklemt.

– Ulykken vil bli rutinemessig etterforsket av sivilt politi, står det i pressemeldingen.

De to skadde tilhører Stridstrenbataljonen i Brigade Nord og de pårørende er varslet.

Militærøvelse i området

Det er for tiden stor militær trafikk i området, på grunn av brigadeøvelse REIN 1, hvor 2 500 brigadesoldater og 400 kjøretøy er involvert.

Militær trafikkulykke Målselv

Ulykken skjedde da tre militære kjøretøy forsøkte å unngå et sammenstøt med et sivilt vogntog.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Det er for tidlig å si noe detaljert om eller spekulere i erfaringen de involverte soldatene har til slike kjøreforhold som vi har i indre Troms nå. Vi må først få kontroll over ulykken. Generelt sett kan jeg si at alle som kjører militære lastebiler har nødvendig trening og utdanning. Så får vi se i etterkant om det er noe vi kunne gjort annerledes i vår utdanning, men det er ingenting som tyder på det nå, sier Aleksander Jankov.

Mandag er første dag av øvelsen, og det ble i forkant meldt om tidvis redusert fremkommelighet på grunn av brigadens kjøretøy.

Det ser ikke ut til at ulykken vil få konsekvenser for resten av øvelsen.

– Slik det ser ut nå vil øvelsen fortsette som planlagt, men da uten de tre involverte kjøretøyene, sier Jankov.