Hopp til innhold

Tar oppgjør med nettmobbing på egen blogg

Sandra Borch, leder i Senterungdommen, tar et oppgjør med anonyme nettmobbere. Hun oppfatter dette som stort samfunnsproblem.

Sandra Borch
Foto: Senterpartiet

På egen bloggside tar Sandra Borch et kratig oppgjør med «anonyme feiginger», som legger inn kommentarer som hun oppfatter som mobbing.

Ungdomspolitikeren er en aktiv blogger, her fremmer hun sine politiske standpunkt. Men gjennom bloggen får Sandra Borch også kommentarer som er lite hyggelige, skrevet av anonyme.

Dette er den erfarne ungdomspolitikeren vant til, men nå ønsker hun å ta et oppgjør med kommentarene som hun oppfatter som mobbing.

– Det er altfor lett å gjemme seg bak en PC, og dekke seg bak et anonymt navn. Nettmobbing er en alvorlig trend. Vi ser også at tallet på unge som sliter med psykisk helse har gått opp. Jeg tror det er en klar sammenheng her, mener Sandra Borch.

Mobbekommentarene fyller en hel bok

På bloggen sin har Sandra Borch valgt å vært åpen om at hun er litt annerledes enn andre. Hun er kortvokst, noe som har gitt mange krenkende kommentarer på blogg.

Som politiker og offentlig person, er den unge politikeren vant til kommentarer både for sitt politiske engasjement, og sitt utseende.

Det setter preg på meg. Jeg tror at alle de stygge kommentarene som går på meg som person, kunne fylle en hel bok, forteller Sandra Borch.

Får mange henvendelser

Det som har fått Sandra Borch til å ta et oppgjør med nettmobberne, er at hun stadig får henvendeleser fra unge jenter som ber om råd for å takle stygge og krenkende kommentarer på nett. I bloggen forteller Borch om en ung jente som ble utsatt for mobbing via bloggen sin, og som i dag har det vanskelig.

Nå advarer hun ungdom mot å ha egen blogg. Og hun mener foreldre må være mer på vakt, dersom de har ungdom med egen blogg.

– Når vi ser hva enkelte kan skrive i kommentarfeltet, så ber jeg foreldre være på vakt. Dette er svært alvorlig, sier Sandra Borch.

Fortsetter med egen blogg

Sandra Borch vil fortsette å blogge. Gjennom bloggen får hun fremmet sin politikk, usensurert, og hun får også mye støtte for sin uredde holding. Samtidig ønsker hun å ta et oppgjør med utviklingen av mobbing som skjer på sosiale medier.

– Dette er et alvorlig samfunnsproblem, som må få større oppmerksomhet i Norge. Nettmobbing er i ferd med å bli veldig alvorlig.

Nettmobbing kommer også til å bli et av temaene Sandra Borch tar opp under Senterpartiets landsmøte til helgen.

– Ja, jeg har skrevet landsmøtetalen min med hovedfokus på dette temaet. Jeg mener dette er i ferd med å bli et av våres største samfunnsproblemer , særlig blant ungdom.