Svært alvorlig for alle seks

Fire barn og deres besteforeldre behandles for brannskader etter gasseksplosjon i telt.

Et ektepar i femtiårene og deres fire barnebarn ble alvorlig skadet i en teltbrann i Salangen i Troms i går. Ifølge vitner skal brannen ha startet da et propanapparat begynte å lekke og eksploderte inne i teltet.

Etter at å ha vært innom Universitetssykehuset Nord-Norge lørdag formiddag, ble kvinnen og de fire barna overflyttet til Haukeland Universitetssykehus i Bergen.

– To gutter på fire og tolv år behandles nå på intensivavdelingen hos oss. Tilstanden deres er kritisk ustabil, sier kommunikasjonsrådgiver Therese Trandem ved Haukeland.

De tre andre behandles ved brannskadeavsnittet.

– Dette gjelder blant annet en ni år gammel jente. I likhet med guttene er tilstanden hennes kritisk ustabil. I tillegg behandles en jente på seks og en kvinne i femtiårene her. Tilstanden deres er også kritisk men stabil, sier Trandem.

Opereres i dag

Kritisk ustabil tilsier svært alvorlige skader, og er den alvorligste skadebetegnelsen som brukes ved Haukeland. Allikevel kan tilstanden raskt endre seg.


– Flere av pasientene skal opereres i dag, og da vil vi vite mer, sier Trandem

Kunne ikke flytte mannen

I tillegg de fem som behandles ved Haukeland, ligger også en mann i femtiårene til behandling ved operasjons- og intensivavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

– Han får intensivbehandling for livstruende skader. Det var ikke forsvarlig å flytte han til Haukeland i går, sier kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Marit Einejord.