Hopp til innhold

Sundquist fikk sin femte Amandapris

En tydelig rørt Bjørn Sundquist fikk lørdag sin femte Amanda-statuett gjennom karrieren. – Dette er den prisen jeg setter høyest, sa han etter hovedrollen i filmen «Her er Harold».

Bjørn Sundquist

Det var rollen som møbelhandler Harold Lunde, Sundquist vant sin femte Amanda-statuett for.

Foto: Turid Rogne / NRK

Den kritikerroste filmen om den bitre møbelhandleren Harold Lunde har vært viktig også for erfarne Sundquist. Den bitre komedien skildrer hvordan Harold legger ut på en reise for å kidnappe IKEA-gründer Ingmar Kamprad for å ta hevn etter at møbelhandelen går konkurs.

– Rollen som Harold traff meg og jeg forsto den veldig fort og kunne identifisere meg selv med den. Det er viktig for meg i alle roller. Dette hadde jeg ikke ventet meg. Jeg er småskjelven og litt rystet, sier Sundquist mens han står med den 2,5 kilo tunge Amanda-statuetten i hånda.

Til sammen 12,5 kilo med Amanda-priser har Sundquist i sin besittelse. Hvor han har plassert dem eller hvordan de brukes vil han ikke fortelle.

– Det er min private hemmelighet, sier han til NTB.

At møbelbransjen kan vere tøff når ein skal konkurrere med eit stort konsern som IKEA, merker nok mange i verkelegheita, og no blir det fiksjon òg.
I filmen "Her er Harold" reiser hovudkarakteren til slutt til Sverige for å kidnappe IKEA-gründaren.