Hopp til innhold

Fikk 8000 kroner i bot og mistet lappen

Mistet lappen etter råkjøring på vei til et møte.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen

Ingebrigsten har nå mistet førerkortet for andre gang og legger seg flat.

Foto: NRK

Statssekretær Roger Ingebrigtsen ble stanset av lensmannen etter å ha kjørt 88 kilometer i timen i 60-sonen, skriver Nordlys.

Grunnen til råkjøringen var at han var på vei til et møte i Karlsøy kommune for en måned siden, i forbindelse med jobben som statssekretær i næringsdepartementet.

Mistet lappen for andre gang

Roger Ingebrigtsen mistet lappen for fire måneder og fikk i tillegg en bot på 8000 kroner.

Dette er andre gangen han mister førerkortet.

– Jeg har gjort en feil, og tar selvfølgelig konsekvensen av det. Det er en veldig dum ting å kjøre for fort, og jeg beklager det, sier Roger Ingebrigtsen til Nordlys.

– Ingen grunner til å kjøre for fort

Han utdyper angeren på Facebook-profilen sin:

«For en måned siden på vei til et møte kjørte jeg i 88 km i 60-sonen. Jeg mistet førerkortet for fire måneder. Jeg angrer og jeg er lei meg for mitt eget hastverk. Det samme skjedde for 12 år siden. Alle – ikke minst sånne som meg – har et ansvar for å følge de reglene som er lagd for å opprette trafikksikkerheten. Når jeg får sertifikatet tilbake kommer jeg til å ta et oppgjør med meg selv. Det finnes ingen grunner til å kjøre for fort.»

For ti får siden ble han stanset for å ha kjørt 95 kilometer i timen i en 60-sone på Kvaløya. Da jobbet han som informasjonssjef i Troms Fylkes Dampskipsselskap.

– Jeg tror at alle som får bot eller mister førerkortet blir mer påpasselige i framtida, sa Ingebrigtsen den gang til Dagbladet.