Ski-NM: – En skikkelig innertier

Etter fire dager med spennende konkurranser og yrende folkeliv under NM på ski del to i Harstad, er det klart for nedrigging og oppsummering av arrangementet.

NM-festen

Ikke bare sportslig, men også arrangementsmessig er ski-NM i Harstad en suksess, konkluderer komiteen med.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

– Jeg føler lettelse og glede. Det har vært et fantastisk arrangement. Vi har hatt fire fantastiske dager, med bare gode tilbakemeldinger. Vi har vært utrolig heldig med været og løypene, sier hovedkomitéleder, Svein Gunnar Helland.

Flere skoler og barnehager hadde fått fri for å være med på skifesten på Kilkam stadion utenfor Harstad, og skistjerner som Petter Northug og Marit Bjørgen stilte til start i strålende sol.

Alt lå til rette for en vellykket arrangement, noe komitélederen absolutt mener det ble.

– Det har vært så mye positive tilbakemeldinger vi nesten blir litt forlegne. Vi er svært glad for det, og vi får absolutt igjen for de tusen dugnadstimene som er lagt ned, sier Helland.

Se bilder fra skifesten i Kilbotn:

Gir mersmak

Svein Gunnar Helland mener de har fått mye igjen for arbeidet, men han håper også at de vil se effekt av arrangementet framover.

– For det første har vi helt klart fått et bedre samarbeid mellom klubbene. Vi har hatt godt samarbeid tidligere, men vi har lyktes så godt med dette at det ble en skikkelig innertier. Så håper vi at den yngre garde som har fått sett både Northug, Bjørgen og Johaug i aksjon får større interesse for å bruke ski og marka.

Etter gode tilbakemeldinger og et vellykket arrangement, avslører Helland at det gir mersmak.

– Absolutt. Vi skal ikke bli for ivrig i vår gledesrus akkurat nå, men det er helt klart at det i begge klubbene prates om å arrangere andre renn senere. Vi kan nesten si her og nå at det blir flere arrangement, men hvilke renn vet vi ikke per i dag.

– Fryd å lede arbeidet

Søndag var komitélederen og hele gjengen på plass på Kilkam stadion i Kilbotn for å gjøre siste del av jobben.

– Nå er det full nedrigging og rydding. Samtlige er med for å hjelpe til. Dette er en del av jobben det også.

Helland føler i tillegg til lettelse og glede, stor takknemlighet.

– Jeg vil takke alle som har stått på for at dette skulle bli vellykket. Det har vært en fryd å lede denne gjengen.

Se bilder av folkefesten under NM: