Hopp til innhold

Skattekortene er på vei

400 000 skattekort daler nå ned i postkassene til det nordnorske folk.

Skattekort
Foto: Håvard Guldahl

Som vanlig havner skattekortene for neste år i postkassen iløpet av siste halvdel av desember eller begynnelsen av januar.

Har du behov for å gjøre endringer anbefaler Skatt Nord deg å gjøre det elektronisk.

– Bestilling av skattekort er raskt og enkelt. Etter to til tre dager vil det nye skattekortet komme i posten, sier avdelingsdirektør for Veiledning Helge Aune i en pressemelding.

Bruk nettet

Bestilling på nett kan skje når som helst, uavhengig av skattekontorenes åpningstider.

For skattekort som bestilles manuelt, må det påregnes opp mot 3 ukers behandlingstid.

For å kunne bestille skattekort på nett, må du være MinID bruker. Med MinID logger du deg inn på en enkel og brukervennlig måte, ved hjelp av fødselsnummer og et selvvalgt passord. Du får tilsendt en engangskode på SMS, som du trenger for å fullføre innloggingen.

Ikke mottatt skattekort`?

Skattekortet sendes til adressen du er registrert på i Folkeregisteret.

Manglende skattekort kan skyldes at det ikke er meldt adresseendring til skattekontoret. Nytt skattekort blir i slike tilfeller ikke utstedt før adresseendring er meldt.

– De som ikke har mottatt skattekortet i løpet av andre uken i januar, må bestille dette på skatteetaten.no, eller ta kontakt med Skatteetaten på telefon 800 80 00, oppfordrer Aune.

Skattekortet for 2011 kan også benyttes i januar 2012. Skattyter må selv informere arbeidsgiveren hvis skattekortet for 2011 skal brukes i januar 2012.

Sjekk opplysningene

Skatt Nord anbefaler skattebetalerne å se på skattekortet før du sender det til arbeidsgiveren.

Skattekortet er beregnet på grunnlag av kjente opplysninger om bl.a. inntekt, fradrag, formue og gjeld.

– Det er viktig at du sjekker at dette stemmer med de faktiske forhold. Særlig viktig er det å kontrollere lånesaldo og renteutgifter. -Dersom opplysningene er riktige, og du likevel ønsker et litt høyere skattetrekk som sikkerhet, behøver du ikke endre skattekortet, men ber bare arbeidsgiver trekke et ekstra beløp, avslutter Aune.

Nyheter fra Troms og Finnmark