NRK Meny
Normal

Jens Johan Hjort åpner for politisk comeback

Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort åpner for at han om fire år kan være interessert i å fortsette med lokalpolitikk for Tromsø Høyre.

Jens Johan Hjort

Jens Johan Hjort sier at det ikke er uaktuelt å jobbe med politikk igjen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Han trakk seg fra kommunevalglista under et dramatisk nominasjonsmøte i lokalpartiet i januar. Hjort ville ikke at Øyvind Hilmarsen fortsatt skulle være byrådslederkandidat for Høyre. Hjort tapte avstemminga med knapp margin, og sa nei til gjenvalg.

Lukker ikke døra

– Hvis det er noen som mener at jeg har noe å bidra med når fire år, åtte eller 12 år er gått, vil jeg ta stilling til eventuell renominasjon når den tid kommer, sier Jens Johan Hjort til NRK.

– Du åpner altså for et comeback?

– La oss si det slik at jeg ikke lukker noen dører. Og hvis det stilles opp et lag som jeg har tro på, er jeg slett ikke fremmed for å være kaptein på laget eller en medspiller, sier den avtroppende ordføreren.

– Hjertelig velkommen

Jens Johan Hjort sto på topp på Tromsø Høyres liste for fire år siden da partiet fikk ei oppslutning på 36,1 prosent. Han har vært en populær og markant ordfører.

Ved valget for fjorten dager siden gikk Høyre kraftig tilbake, og tapte makta i Tromsø.

Remi Iversen er leder av Tromsø Høyre. Han synes det er et interessant signal som nå kommer fra Jens Johan Hjort som ikke utelukker at han kan være interessert i å stå på lista igjen ved framtidige valg.

– Hjort er medlem av Tromsø Høyre. Han er hjertelig velkommen til å signalisere sitt kandidatur dersom han ønsker det. Så vil det være opp til partiet og nominasjonsmøtet å vurdere om de igjen vil gi han tillit eller ikke, sier Remi Iversen til NRK.

Høyt under taket

Lokallagslederen sier det er høyt under taket i Tromsø Høyre.

– Vi er åpen for alle som ønsker å bidra i partisammenheng. Det blir framtidige nominasjonsmøter som må avgjøre hva slags eventuell betydning årets nominasjon vil få. Men det er ingen tvil om at partiet tåler det som har skjedd. Vi er et robust parti, mener Remi Iversen.

Uroen rundt nominasjonen i januar trekker blant andre byrådsleder Øyvind Hilmarsen fram som en viktig årsak til valgnederlaget.

Høyre blir nå et opposisjonsparti. Remi Iversen sier det ikke er bestemt om Øyvind Hilmarsen blir gruppeleder for Tromsø Høyre. Byrådslederen søkte og fikk en måned etterlønn. Hilmarsen har nå permisjon fra jobben som daglig leder ved Senter for fjernteknologi i Tromsø.

Vanskelig samarbeid

Jens Johan Hjort sier at det ikke har vært noe hjertelig forhold mellom han og byrådsleder Øyvind Hilmarsen etter nominasjonsmøtet i januar.

– Det har ikke vært en lett situasjon. Vi har hatt et avklart forhold, og begge har gjort jobben sin. Men det har ikke vært et hjertelig forhold. Hvis jeg påsto det, ville det være en løgn, sier Jens Johan Hjort.

Han vet ikke hva han skal gjøre i tida framover.