Signe-Marie før OL-debut: Har trent så hardt jeg har kunnet

OL-debutant Signe Marie Fidje Store (20) er klar for brytematta i Rio onsdag. – Jeg har trent så hardt jeg har kunnet, sier hun.

Signe Marie Fidje Store

Signe Marie Fidje Store er på plass i Rio og klar for brytematta onsdag.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Signe Marie Fidje Store håper å surfe på brytekollega Stig-André Berges medgangsbølge når hun selv gjør sin OL-debut onsdag.

Veteranens følelsesladde Rio-suksess gir naturlig nok hele den norske bryteleiren et solid løft.

– Jeg blir selvfølgelig inspirert. Stig har jo tatt en OL-medalje, og det skjer ikke så veldig ofte i Norge. Det er utrolig inspirerende å se at han klarte det. Han har jobbet hardt, og det er godt å se at hardt arbeid lønner seg til slutt, sier Signe Marie Fidje Store til NTB – og tilføyer:

Onsdag skal hun selv i aksjon på den olympiske brytematta. De siste dagene har alt handlet om å finpusse formen. Derfor gikk 20-åringen glipp av Berges bronsekamp søndag.

– Jeg så den faktisk ikke direkte. Da var jeg selv på trening, forteller hun.

Historisk

– Men jeg er ikke overrasket over at han tok medalje. Han har vært med på dette to ganger tidligere og har rutinen inne. Han må ha vært godt forberedt og kjenner motstanderne sine så godt, og jeg hadde veldig tro på at han skulle klare det, sier hun.

Selv har hun skrevet historie allerede før hun inntar brytematta i Rio.

Signe Marie Fidje Store
Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

20-åringen er den første norske kvinnelige bryteren gjennom tidene som har kvalifisert seg til et OL. Ambisiøse Fidje Store er samtidig langt fra fornøyd med bare å være i Brasil.

– Hvis ting klaffer mentalt og formen sitter, kan jeg bryte utrolig bra mot selv de beste i vektklassen min – uavhengig av om de har vært på OL tidligere eller har medalje fra VM, sier Tana-jenta.

Hennes egen merittliste inneholder verken VM eller OL som senior. Før nå. Forberedelsene har hun gjennomført til punkt og prikke.

– Jeg har lagt ned alle forberedelsene jeg kunne lagt ned, og trent så hardt jeg har kunnet. Jeg har prøvd å luke bort feil jeg har gjort tidligere og gjort analyser av motstandere, sier Fidje Store – og konkluderer med følgende:

– Jeg har forbedret alt jeg har kunnet forbedre, så alt ligger til rette for at jeg skal gjøre det bedre enn jeg har gjort tidligere.

Stor opplevelse

Til Rio kom hun rett fra et fem dager langt opphold i Argentina. Der ble de siste forberedelser gjort unna.

– Vi reiste dit også for å gjøre oss vant til døgnrytmen. Selv om det var kaldt der nede, var det fint å få noen dager til i denne tidssonen, smiler Fidje Store.

Opplevelsen hun har drømt om så lenge skal samtidig nytes.

– For meg betyr det utrolig mye bare å komme hit, fastslår Fidje Store.