Hopp til innhold

Sex Pistols til Tromsø

Overraskende booking til Døgnvillfestivalen.

Her møter Sex Pistols pressen i Oslo 21. juli i forbindelse med konserten på Pingvin Club
Foto: Laurvik, Henrik / SCANPIX

Den legendariske punkrockgruppa Sex Pistols skal spille på Døgvillfestivalen i Tromsø i slutten av august.

- Trodde ikke det var mulig

Dette blir gruppas første opptreden i Norge siden 1977.

- De er jo legendariske. Og vi trodde ærlig talt ikke det skulle være mulig å få dette til, men vi er selvsagt utrolig glade for at det gikk i orden, sier Pål Jakobsen i Air Production til Nordlys.

I fjor ble 30-årsjubileet for utgivelsen av studioalbumet «Never Mind The Bollocks... Here’s the Sex Pistols» markert med nok en bandgjenforening.

Sex Pistols ble splittet i 1978, da Johnny Rotten forlot bandet, og ble oppløst året etter. Første gjenforeningsturné var i 1996, deretter fulgte nye turneer i 2002 og 2003. I 2007 gjorde de syv konserter på hjemmebane i Storbritannia.

På verdensturne

I år gjør Sex Pistols verdensturneen kalt «Combine Harvester Tour» med start 7. juni, og som tar dem til en rekke festivaler, blant annet Peace & Love-festivalen i Sverige 27. juni og altså Tromsø.

Døgnvill 08 går av stabelen 29. og 30. august, og hadde i startåret i fjor over 18.000 besøkende da arrangørene bød på a-ha og Chris Cornell.

I år har Døgnvillfestivalen sikret seg følgende artister:

50 Cent, Ida Maria, Kaizers Orchestra, Knutsen & Ludvigsen, Madcon, Limahl, Samantha Fox, Travis, Scene 2 og Nora Foss Al-Jabri.

(NRK/NTB)

Nyheter fra Troms og Finnmark