Hopp til innhold

Savnet 13-åring i Skibotn funnet i god behold

Den 13 år gamle gutten som ble meldt savnet av familien etter en felles tur i fjellet er nå funnet og reddet ut av fjellet. Flere ressurser har torsdag kveld vært delaktig i en leteaksjon i Skibotndalen.

Leteaksjon Skibotndalen

Troms politidistrikt koordinerte leteaksjonen etter den 13 år gamle gutten i Skibotndalen. Han ble funnet av et ambulansehelikopter torsdag kveld.

Foto: Rune N.Andreassen / NRK

SISTE: Den 13 år gamle gutten som har vært savnet i Skibotndalen i dag er nå funnet av et ambulansehelikopter fra UNN, opplyser Troms politidistrikt.

Han skal etter forholdene være i fin form.

Gutten ble meldt savnet av familien etter en felles fjelltur tidligere i dag. Siste observasjon av han var rundt klokken 13:00.

Politi og søkemannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp har siden klokken 20:00 i kveld hatt en leteaksjon etter gutten i Skibotndalen i Storfjord i Troms og Finnmark.

Kontakt per telefon

Operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt sier til NRK rundt klokken 21:00 at familien hadde fått kontakt med gutten.

– Familien har fått kontakt med han per telefon. Han sier at han har det bra etter forholdene og er i fin form. Han vet omtrent hvor han er i terrenget, men vi har ikke fått nøyaktige koordinater.

Politiet satte deretter inn ressurser i et begrenset område, og Nilsen opplyste om at leteaksjonen ville pågå frem til gutten ble funnet.

– Vi gir oss ikke før han er funnet, sier Nilsen.

Røde kors i Skibotndalen

Røde Kors og Norske Redningshunder var blant ressursene som ble tilkalt til leteaksjonen i Skibotndalen.

Foto: Rune N.Andreassen / NRK

Gikk foran turfølget

Ifølge politiet skal gutten ha gått foran familien på vei ned fra en fjelltur. Etterhvert skal de ha mistet han av syne, og meldt han savnet da de ikke fant han igjen.

Tenåringen skal være godt turvant, og har med seg både mat og utstyr.

– Det er godt å vite at gutten er turvant og har utstyr med seg, det hjelper alltids på, sier Nilsen.

Søket pågår øverst i Skibotndalen. Dalføret er 38 kilometer lang og strekker seg i sørøstlig retning fra Skibotnbukta ved Lyngen til riksgrensa mot Finland. Det går også ei elv gjennom dalen som heter Skibotelva.

– Det er foreløpig greit vær i området, vindstille og varme temperaturer, opplyser Nilsen til NTB.

Et ambulansehelikopter deltok også i søket.