Hopp til innhold

Sorg etter at kvinne (22) havnet i stri foss og døde: – Ufattelig trist

To kvinner badet i Salangselva på et badedyr da den ene ble dratt ned den 15 meter lange fossen.

Kistefossen

BADEULYKKE: Det var her, ved nedsiden av Kistefossen, at den unge kvinnen og badedyret ble funnet av luftambulanse søndag.

Foto: Tora Kyllingstad / NRK

Det var en 22 år gammel kvinne fra Bardu som døde etter en fallulykke i Salangselva søndag kveld.

De to satt på et badedyr i elva da de falt uti vannet. Den ene kvinnen kom seg til land, mens den andre ble tatt av strømmen og ført nedover elva.

Funnet på nedsiden av foss

Hun ble hentet opp av elva nedenfor den strie Kistefossen og fikk livreddende førstehjelp på stedet. Deretter ble hun fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø der hun ble erklært død. Kvinnen som kom seg til land ble ikke fysisk skadet.

Ordføreren i Bardu kommune, Toralf Heimdal, kjente kvinnen som mistet livet. Han var lærer på ungdomsskolen mens hun var elev der.

– Jeg husker henne som en veldig positiv og blid jente med stort pågangsmot. Det er ufattelig trist at hun har gått bort så tidlig, sier Heimdal til NRK.

Toralf Heimdal

BERØRT: Ordfører i Bardu kommune, Toralf Heimdal, kjente til den unge kvinnen som døde søndag kveld.

Foto: Tora Kyllingstad / NRK

Han forteller at nyheten kom som et sjokk på bygda der «alle kjenner til alle».

– Det er så ufattelig trist og veldig tragisk det som har skjedd. Det er mange berørte, både familie og nære venner. Det var en tung dag i går kveld og det er en tung dag i dag, sier han.

Politiet undersøker ulykken

Salangselva kommer fra Isvannet på grensen til Narvik. Den renner gjennom Bardu og Salangen, der den munner ut i havet i Sjøvegan.

Kistefossen ligger på grensa mellom Salangen og Bardu og er 15 meter høy.

– Vi har ennå ikke fullstendig oversikt over hva som har skjedd, eller hvor lenge de har vært i vannet før ulykken. Kvinnen og flytedyret ble funnet på nedsiden av Kistefossen, og vi har tatt beslag i flåten. Den vil bli undersøkt, sier politioverbetjent Katrine Grimnes i Midt-Troms til Nordlys.

Aksjon Salangselva

FUNNET MED LUFTAMBULANSE: Politiet fikk melding om en savnet person klokka 20.50. Klokka 21.53 ble kvinnen lokalisert med luftambulanse.

Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter

Skal ha samling for unge

Bardu kommune satt kriseteam søndag kveld, forteller Heimdal. Siden da har de jobbet med å ivareta pårørende og vennene.

Kvinnen som var sammen med den avdøde under ulykken har blitt fulgt opp medisinsk og psykososialt.

– Vi skal ha en samlingsstund for ungdom med informasjon fra kommunen og politiet, sånn at de får snakket ut og vært sammen med andre, informerer Heimdal.

Kommunehuset i Bardu

ULYKKESRAMMET: Kristeteamet i Bardu har jobbet siden natt til mandag.

Foto: Tora Kyllingstad / NRK