Rektor om bombetrusselen: – Selvfølgelig skaper dette frykt

Over 600 elever er evakuert etter at det ble ringt inn bombetrussel mot Tromsdalen videregående skole i Tromsø.

Bombetrussel mot Tromsdalen videregående skole.

Rektor ved Tromsdalen videregående skole, Torill Hvalryg måtte torsdag sende hjem elevene fra skolen.

– Vi er kjent med at det har kommet inn en bombetrussel mot skolen. Vi har dialog med rektor og vi har kommet fram til at vi stenger skolen for dagen, sier politistasjonssjef i Tromsø, Morten Pettersen til NRK.

Elevene sendes hjem og politiet er på stedet.

Han forteller at det er snakk om en bombetrussel som er ringt inn til operasjonssentralen hos politiet torsdag morgen.

– Den ble ringt inn fra sentrum av Tromsø i dag tidlig. Vi vet ikke hvem som har ringt inn, men vi jobber med å spore opp eventuell gjerningsmenn som står bak dette, sier Pettersen.

Politiet opplyser at bombetrusselen ble ringt inn fra telefonkiosk i Tromsø sentrum litt over klokken 08.30 torsdag morgen.

– Vi ber personer som kan ha gjort observasjoner i det aktuelle tidsrommet om å ta kontakt på telefon 02800.

Tromsdalen videregående skole lysere

Tromsdalen videregående skole ligger på fastlandssida i Tromsø og har cirka 600 elever.

Foto: Tipser

– En alvorlig sak

Pettersen forklarer at de nå jobber i to spor.

– Vi bistår skolen med det som skjer der borte med å få elevene sendt hjem og vi vil foreta et søk i skoleområdet for å se etter gjenstander som ikke skal være der. Så jobber vi etterforskningsmessig med å forsøke å avdekke hvem som står bak trusselen, sier Pettersen.

Stasjonssjefen sier de vurderer det som lite sannsynlig at det er en reell bombe som er plassert på skolen.

– Men av hensyn til elevene og for å ikke skape unødvendig angst, har vi i samarbeid med skolen bestemt at vi sender elevene og lærerne hjem. Selvfølgelig skaper dette frykt og det er en alvorlig sak å ringe inn bombetrussel.

– Håper skolen åpner i morgen

Rektor ved skolen, Torill Hvalryg forteller til NRK at elevene forholdt seg ganske rolig da de ble kjent med bombetrusselen.

– De pakket sammen sakene sine, kledde på seg og gikk ut. Skolen var tømt i løpet av få minutter.

Hennes første reaksjon på bombetrusselen var å bli engstelig og oppskjørtet, men hun forteller at rutinene raskt slo inn.

– Vi har vært gjennom krisesituasjoner tidligere, så vi gjør det som skal gjøres. Nå er det politiet som har ansvar for skolen, så politiet må svare på hva som skjer videre. Men jeg håper skolen kan åpne igjen.

Hvalryg har jobbet ved skolen i rundt 27 år og forteller at det aldri i løpet av hennes tid har blitt rettet bombetrussel mot den videregående skolen.