Politiet avkrefter bombetrussel mot annen tromsøskole

Kort tid etter bombetrusselen mot Tromsdalen videregående skole, ble det lagt ut melding på Jodel om at det var en bombe på en annen skole i Tromsø.

Melding om bombe på Jodel

Politiet mener denne meldingen ikke er en reell trussel om bombe på Breivika videregående skole.

Foto: Skjermdump

– Vi har fulgt tråden på Jodel og vår vurdering er at det ikke er en reell fare for at det er en bombe på Breivika videregående skole, sier politistasjonssjef Morten Pettersen til NRK.

Etter at det ble kjent at det var ringt inn bombetrussel mot Tromsdalen videregående skole, ble det lagt ut melding på applikasjonen Jodel om at det var en bombe på Breivika videregående skole i Tromsø.

– Vi har sett nærmere på Jodel-meldinger til Breivika videregående skole i Tromsø, og mener det ikke er fremsatt noen trussel mot skolen.

Meldingen på Jodel ble etter hvert slettet.

Vil vurdere om det er straffbart

Torsdag morgen ble det ringt inn bombetrussel mot Tromsdalen videregående skole fra en telefonkiosk i Tromsø sentrum. Over 600 elever ble evakuert og sendt hjem.

Morten Pettersen forteller at det er ledelsen ved Breivika videregående skole som avgjør hva de vil gjøre, men at politiet ikke følger opp meldingen på Jodel med evakuering av elever eller lignende.

– Vår konklusjon er at det ikke er snakk om noen reell trussel om bombe på Breivika.

Pettersen er likevel klar på at meldingene på Jodel er uheldig.

– Det er svært lite gunstig å poste den type informasjon slik som situasjonen er nå, når det faktisk foreligger bombetrussel mot en annen skole. Det er med på å skape unødvendig frykt, sier stasjonssjefen.

Han sier at politiet vil se på om det som ble lagt ut på Jodel er straffbart, og om de skal forfølge saken.

Det har den siste tiden vært framsatt flere bombetrusler mot skoler via Jodel. Senest i Narvik hvor 4.500 elever og studenter ble rammet.