Hopp til innhold

Paul McCartney-skolen vil samarbeide med ungdom i Alta

Ungdommens hus (Huset) i Alta har inngått et tett samarbeid med Paul McCartney-skolen. Det skal sikre kreativ utvikling i toppsjiktet for ungdom i Finnmark.

Petter Carlsen og Cyaneed

Cyaneed og Petter Carlsen er blant Husets mest kjente «eksportvarer».

Foto: NRK

– Et tettere samarbeid med en av de viktigste kreative universitetene i verden vil uten tvil bety mye for utviklingen av musikkmiljøet i Finnmark, det sier Tor Helge Reinsnes Moen, leder på Huset i Alta i Alta kommune.

Huset er et kreativt fristed for ungdom i Alta. Fokus er i dag på musikk, dans, teater, ungdomsdemokrati og film.

La merke til Huset

Ifølge Reinsnes Moen kan samarbeidet med Paul McCartney-skolen (LIPA) bety store muligheter for det kreative miljøet i Alta.

– Ledelsen ved LIPA bet seg allerede for noen år siden merke i Huset, da 52 ungdom fra Alta invaderte skolen under et besøk, sier Reinsnes Moen.

Kristian Park og Tor Helge Reinsnes Moen

Artisten Kristian Park og leder for Huset, Tor Helge Reinsnes Moen, her i radiostudio i Alta.

Foto: Gyda Hesla / NRK

Det var i forrige uke at samarbeidsavtalen ble gjort klar. Representanter fra Huset og Alta kommune møtte med ledelsen ved den engelske pretisjeskolen. LIPAs studenter stilte også opp under et eget arrangement der Altas kreative miljø ble presentert med artisten Kristian Park i spissen. Park har tidligere vært elev ved LIPA .

LIPA-studenter til Alta

Gjennom skolen søker nå LIPA-studenter om å få være med å arbeide under musikkwokshoppen «Gigant» og under Aronnesrocken. Gigant-prosjektet er et satsingsprosjekt både for Alta kommune og Finnmark fylkeskommune der ungdom møtes for øving og spilling.

Under møtene i Liverpool virket det som om ledelsen ved LIPA ikke kunne vente med å inngå samarbeid med Alta videregående skole innen danseutdanning og å få være med å utvikle det fremtidige studiet innen ungdomskultur, innovasjon og entreprenørskap, kalt rockelinja ved Høgskolen i Finnmark, sier Tor Helge Reinsnes Moen.

De beste i verden

Huset har lenge hatt en grunnfilosofi om at ungdom i Finnmark må og skal få samarbeide med de beste i verden. Derfor er det litt gøy å hoppe over noen nivå (og så gå direkte til de aller beste, sier Reinsnes Moen.

Lipa har i dag linjer innen management, musikk, dans, produksjon, sceneteknikk, scenedesign, musikaler med mer – kort fortalt det samme som ungdom i Finnmark ønsker at Huset skal tilby.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

NRK anbefaler