Politiet advarer om glatte veier

Det blir dårlig vær og glatte veier mange steder i helga i Nord-Norge. I dag tidlig smalt det kjapt flere ganger nesten samtidig i samme finnnmarksbygda.

Trafikkuhell Talvik Alta

Elektrikere fikser lyktestolpen som ble kjørt ned ved en utforkjøring i Talvik fredag morgen. I Alta har politiet bedt vegvesenet om at veien må strøs, men inntil videre ber operasjonsleder Søderholm folk om å kjøre forsiktig.

Foto: Hanne Larsen / NRK

Heldigvis gikk det hardest ut over telegrafstolpen da en bil kjørte utfor veien i Talvik i Alta fredag morgen. Politiet hadde knapt fått ut sin første twittermelding før den neste var på vei: «Melding om ny trafikkulykke på nesten samme sted. En personbil og en traktor skal være involvert».

Ifølge operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Ann Rigmor Søderholm, var det svært glatt på stedet og bilene skal ha kjørt ut på hver sin side av bygda.

Også i Nordland har det fredag formiddag vært flere trafikkulykker og trafikkuhell som følge av glatt veibane.

  • Kjøretøy kjørte på sommerdekk da det oppstod en trafikkulykke ved Brønnøy videregående skole i Brønnøysund. Ingen ble skadd.
  • I Gullesfjorden har en trailer og en personbil vært involvert i et trafikkuhell ved Løbergsbukta.
  • To kjøretøy var involvert i et trafikkuhell nord for Mosjøen.

Politiet i Nordland ber bilister om å ta det med ro så man kommer trygt fram.

Ruskevær i nord

Og glatt skal det bli på veiene mange steder i nord i løpet av helga.

I Alta har politiet bedt vegvesenet om at veien må strøs, men inntil videre ber operasjonsleder Søderholm folk om å kjøre forsiktig.

– Det er svært glatte veier så vi ber folk om å ta det med ro og kjøre etter forholdene, sier hun. Værvarselet tyder på at dette er et veldig godt råd for alle som skal ut på veiene i helga i hele Nord-Norge og Trøndelag.

Vindfullt langs kysten

Meteorolog Ola Bakke Aashamar melder om mye ruskevær i Finnmark både fredag og i helga.

– Det er meldt kulingvarsel langs kysten og stiv kuling i øst og nordøst. Det blir sludd, og på kysten vil det komme som regn. Oppe i høyden vil nedbøren komme som snø. Temperaturen er to grader på indre strøk og fire på kysten, sier Aashamar til NRK.

Dersom noen tenker å prøve fiskelykken i helga er dette noe meteorologen advarer mot.

– Man bør ikke legge ut med liten båt i alle fall, sier han.

Mens meteorologen melder om stiv kuling, sludd, snø og regn på Finnmarkskysten og i Troms, kan folk i Nordland nyte oktobersola lørdag mens det blir regn og fare for glatte veger søndag.