Påtryneteateret: – «Gammelkaran» møtes før vi går av med pensjon

Påtryneteateret i Tromsø gjør comeback – 12 år etter at humorgjengen offisielt la opp.

Påtryneteateret

Påtryneteateret, her representert av Knut Are Mortensen og Finn Arve Sørbøe, er til neste år aktuell med ny forestilling.

Foto: Amalie Nygård Jakobsen / NRK

Tolv år etter at de som helprofesjonelle revyartister la opp i 2005, gjorde gruppa gjorde et kortvarig comeback i 2013, for et julebordshow. Nå er de offisielt tilbake.

– Vi har vel egentlig aldri tenkt at vi har lagt opp på ordentlig, så da må vi jo komme med noe nytt før eller senere, sier Knut Are Mortensen.

– Sånn at vi kan legge opp, legger Finn Arve Sørbøe til lattermildt.

Årene har gått men de føler seg ikke så gammel, selv om de bruker lengre tid på å skrive sketsjer nå enn før.

– Vi har allerede begynt å skrive, men vi må ha litt god tid på oss. Før brukte vi en god langhelg, kanskje 14 dager, sier Sørbøe.

En god blanding av nytt og gammelt

Og god tid har de, for til neste år i september er det klart for forestilling.

– Vi har lyst til å gjenskape de fantastiske øyeblikkene som vi har hatt med publikum. Dette comebacket er rett og slett et ønske om å gjenoppleve det kicket med å stå på scenen med Påtryneteateret, sier Sørbøe.

Etter flere år med humor fylt med karakterer som har blitt kjente og kjære blant folket kan det være trygt å lene seg på det gode gamle materialet, men begge forsikrer at det vil være noe nytt i miksen.

– Vi skal ha med noen av de klassiske figurene, og Taxi-Kalle er selvfølgelig med. Vi driver å jobbe med tekst og innslag som folk ikke har vært borti før, så det er en miks, sier Sørbøe.

Gammelkaran møtes igjen

Orginalbesteninga fra 1988 besto av Knut Are Mortensen, Finn Arve Sørbøe, Tore Nedgård og Ørjan Haugli.

– Vil også dem dukke opp, og eventuelt flere andre – Kristian Figenschow?

– Jada, vi gammelkaran møtes og gjør noe morsomt sammen igjen, sier Mortensen.

– Vi ser veldig frem til dette. Det er en slags barnslig kribling i magen som vi kjenner over å skal få lov til å gjøre dette igjen. Vi håper å fylle storsalen i kulturhuset, sier Sørbøe.