Hopp til innhold

«Død Snø» på roadtrip fra L.A. til Sundance

Ørjan «Oberst Herzog» Gamst og fire andre er nå på biltur fra LA til Park City og Sundance filmfestival. Der forventer de stor ståhei under «Død Snø 2»-premieren.

Roadtrip

Underveis til Sundance filmfestival. Med på turen er (foran fra venstre): Hallvard Holmen, Thomas Tømta, Matt Weston, Ørjan Gamst, Vegar Hoel og Daniel Halvorsen.

Foto: Privat

– Vi er snart klar til å dra videre nå, forteller Ørjan Gamst på telefon fra Las Vegas i USA.

De har hatt et stopp i Las Vegas på veien fra Los Angeles til Park City i Utah. Det er en strekning på 111 mil, der de har tilbakelagt rundt 50 av dem så langt etter start onsdag.

– Vi kjører bil fordi vi ville se litt av landet, og valgte å stoppe innom Las Vegas for å se det her absurde stedet, forteller Gamst.

På plass til premieren

Ørjan i LA

Her startet bilturen for Ørjan Gamst og de fire andre, med LA i bakgrunnen.

Foto: Privat

Målet er Sundance filmfestival i Utah, der oppfølgerfilmen «Dead Snow 2: Red vs. Dead» har premiere.

– Vi skal være der til premieren lørdag kveld, forteller Ørjan.

Som kjent spiller Ørjan Gamst fra Alta nazizombienes leder Oberst Herzog, også i oppfølgeren.

Med på bilturen er også Vegar Hoel som spiller Martin i filmen, kameramannen Matt Weston, samt et par andre fra filmbransjen ved navn Daniel Halvorsen og Thomas Tømta.

Død Snø 2

Vegar Hoel (Martin) og Ørjan Gamst (Oberst Herzog) i en av åpningsscenene fra Død Snø 2. Nå er de på roadtrip sammen til Sundance filmfestival.

Foto: Tappeluft Pictures

Ingen biltur for Wirkola

– Tommy Wirkola skulle være med, men han måtte bli igjen for å gjøre ferdig filmen. Det er arbeid til siste stund her, med lydmiks og fargekorrigering, småhumrer Ørjan.

Wirkola kommer til Sundance på lørdag med filmen under armen til premieren, og møter da gjengen han egentlig skulle på biltur med der.

Oberst Herzog

Slik har vi etterhvert blitt vant å se Ørjan Gamst som Oberst Herzog - i alle fall på kinolerretet.

Foto: Tappeluft Pictures

Gode forhåpninger

– Jeg er veldig spent på premieren. Vi var en liten tur i studio onsdag med Tommy, og fikk se litt på det han har gjort nå, og det ser latterlig bra ut.

Filmen fikk kjempegod mottakelse sist og nå kommer de med et produkt som de er enda mer stolt over å presentere.

– Jeg har gode forhåpninger, rett og slett. Jeg tror det kommer til å bli vel mottatt der. De er glad i smale eller sjanger filmer her så det tror jeg kommer til å slå godt an, sier Ørjan.

Gjentar ikke kostyme-stunt

Død Snø 4

Her er Ørjan Gamst som Oberst Herzog under filmfestivalen i Cannes.

Foto: Alen Grujic

Han har ingen planer om å gjenta kostymestuntet fra Cannes filmfestival i fjor, der han stilte i Herzog-kostyme på gata i den franske filmbyen, men ble stoppet av fransk politi.

– Jeg føler at jeg er litt ferdig med godeste Herzogen på en liten stund nå så det blir nok ikke noen opptreden av han på Sundance. Men det blir selvfølgelig noen nazizombier som springer der borte. Som kaster litt glans og litt skrekk, smiler han.