Hopp til innhold

Oppretter krisetelefon i Kautokeino

De som trenger noen å snakke med etter sexavsløringene i Kautokeino, kan snart benytte seg av en krisetelefon som blir bemannet av to psykologer.

Barne- og ungdomspsykiatrien i Midt-Finnmark skal i samarbeid med Kautokeino kommune opprette en egen krisetelefon i bygda.

Foredrag om overgrep

Leder for barne- og ungdomspsykiatrien i Midt-Finnmark, Gunn Hætta, sier til TV 2 Nettavisen at det også tidligere har vært satt inn ekstra bistand til Kautokeino.

Nå har imidlertid kommunen og helsetjenesten i Finnmark hatt et møte, der man man ble enige om å kartlegge behovet for tiltak og ressurser i forhold til sex-avsløringene som har rystet bygda.

– Vi vil se på ulike tiltak og hvilke ressurser det er behov for. To av terapeutene våre har allerede holdt foredrag om seksuelle overgrep. Dette har ikke alle fått med seg, og derfor vil vi gå ut med tilbudet igjen, sier Heatta.

I tillegg skal det arrangeres et eget seminar om seksuelle overgrep. Der vil også politikere og fagpersoner fra andre kommuner bli invitert til å delta.