Ny eier av Store Norske Gull

Det statlige selskapet Store Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard har solgt datterselskapet Store Norske Gull.

Øystein Rushfeldt

Øystein Rushfeldt har med selskapet Antaeus kjøpt Store norske gull.

Foto: Roger Manndal, NRK

Det er gruveselskapet Antaeus AS som er kjøper av selskapet. Det nordnorske gruveselskapet eies av Øystein Rushfeldt, som også er administrerende direktør i Nussir ASA og en drivkraft i mineralutviklingen i Nord-Norge, skriver nettstedet Highnorthnews.

Store Norske Gull AS har rettigheter og eiendeler på fastlandet som er inkludert i salget. Selskapets utmål på Svalbard holdes utenom salget og blir overført til Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS (SNSK).

Så Svalbard er det blant annet påvist gull i St. Johnsfjorden, midtveis mellom Longyearbyen og Ny-Ålesund.

Dårlig økonomi førte til salg

I for vedtok styret i Store Norske å legge datterselskapet ut for salg. Det skyldes blant annet de store økonomiske problemene gruveselskapet hadde pådratt seg med lave kullpriser.

Store Norske Gull hadde drevet aktiv mineralleting i Troms og Finnmark, i tillegg til at gullforekomster på Svalbard var kartlagt. Planlagte leteaktiviteter på Vannøya og Ringvassøya i Troms, samt i Karasjok-området i Finnmark ble i fjor sommer skrinlagt.

Ingen inntekter

Store Norske Gull ble opprettet i 2003, men har til nå ikke hatt inntekter og representerer en årlig utgift for konsernet på 15 millioner kroner. Selskapet har fem ansatte.

Store Norske Gull AS har 26 undersøkelsesrettigheter i Finnmark og 47 undersøkelsesrettigheter i Troms, til sammen 215 kvadratkilometer.

NRK har ikke lyktes å få en kommentar fra Øystein Rushfeldt fredag kveld.