Ny diarébølge på Hurtigruten

19 passasjerer må være i isolasjon på lugarene sine i minst tre døgn.

MS Kong Harald

Ombord på «MS Kong Harald» herjer nok en gang noro-viruset.

Foto: Atle Markeng / NRK

Til sammen 19 passasjerer på hurtigruteskipet Kong Harald er søndag kveld isolert på lugarene sine med oppkast og diaré.

Til tross for at skipet har blir desinfisert tre ganger i løpet av den siste måneden, ser det altså ut til at det på nytt er rammet av et noro-utbrudd, skriver Nordlys.

Utelukker ikke vanlig sjøsyke

Norovirus gir klassiske omgangssyke-symptomer, som diaré og oppkast, men kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten vil foreløpig ikke slå fast at det er dette de 19 syke passasjerene er rammet av.

– Vi er usikre på diagnosen og kan ennå ikke utelukke at det dreier seg om alminnelig sjøsyke. Det endelige svaret får vi mandag, sier Norum.

Må isoleres i minst tre døgn

I mellomtiden har rederiet imidlertid tatt vanlige forholdsregler mot smittespredning: Ekstra håndvask og skjerpet renhold er innført, og de syke må holde seg isolert på sine lugarer i minst tre døgn.

Hurtigruten har vært rammet av en rekke noro-utbrudd i vår. I begynnelsen av april ble flere passasjerer om bord på Kong Harald syke, mens til sammen 28 passasjerer ble rammet om bord på Hurtigruteskipene Midnatsol og Nordkapp i slutten av april.

Kong Harald er søndag kveld på vei nordover fra Vadsø til Kirkenes. Inkludert mannskap er det omtrent 400 personer om bord i skipet.