Norske kristne samles i bønn etter profeti om russisk invasjon

Flere norske kristne skal ha fått kall om å dra til den russiske grensen i Finnmark for å be om beskytte Norge mot en russisk invasjon.

Kong Oskar IIs kapell i Grense Jakobselv 1966

Her i Kong Oscar IIs kapell ved Grense Jakobselv samlet norske og russiske kristne seg for bønn, nattverd og velsignelse i vår.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Det er den kristne avisa Dagen som forteller at flere fremstående norske bønnefolk har vært samlet i Kong Oscar IIs kapell i Grense Jakobselv i Sør-Varanger kommune i Finnmark. Dette etter at flere kristne, både i Norge og utlandet, skal ha hatt drømmer og profetier om at Russland skal invadere Norge.

I Grense Jakobselv i vår samlet et 20-talls kristne seg, inkludert åtte russere, for å be Gud beskytte Norge.

Fikk et kall

Blant de norske var Solfrid Quist Natvig som selv skal ha opplevd at Gud kalte henne til å dra til den norskrussiske grensen for å be. Natvig vil ikke nøre opp under en frykt for Russland, men påpeker at Russland ruster opp.

– Jeg skulle ønske at mange flere kristne ville stå i bønn for landet vårt. Jeg tror mange ikke forstår alvoret i den tiden vi lever i. Guds folk må søke Gud i bønn. Det er det som kan bringe forandring, først og fremst, sier hun til Dagen.

Avviser fare

Evangelist Steinar Harila, som har reist mye i Russland, har hørt om flere som går bønnevakt ved grensen. Selv har han ingen tro på at Norge er truet.

– Russerne bidro til å få tyskerne ut av Finnmark under krigen, og trakk seg deretter ut selv. Relasjonene mellom Russland og Finnmark har vært gode, påpeker han overfor avisa.

Nært forestående

Et av profetiene skal ha tidfestet at Russland planlegger et angrep mot Norge i september/oktober, og at et angrep kan forhindres ved å be.

Terje Hegertun, professor ved Menighetsfakultetet, har lite sans for slike profetier, og påpeker at det er landets myndigheter som har ansvar for etterretning og sikkerhet, ikke kirken. Han mener også bønnene som det oppfordres til inneholder en alvorlig klage mot vårt naboland.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Gunnar Grindstein

Se Nordnytt med programleder Gunnar Grindstein

Se Nordnytt med programleder Gunnar Grindstein