Hopp til innhold

Voldsom brann i Vardø, nabohus evakuert

Natt til lørdag brøt det ut en voldsom brann i Vardø Motell i Øst-Finnmark. Flere nabohus måtte evakueres. Det var snøbyger og stiv kuling i området.

De nærmeste bolighusene til det nedbrente motellet uten gjester er bare 100 meter unna, og ble trolig berget av gunstig vindretning
Foto: Bård Wormdal

SISTE: Brannvesenet i Vardø har kontroll på brannen i et motell i sentrum av byen. Ifølge operasjonsleder Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt driver brannfolkene nå med kontrollert nedbrenning.

Det er så langt ikke meldt om skadde i brannen. Det var heller ikke folk i motellet, bekrefter politiet.

Brannen i Vardø ble oppdaget av en politipatrulje ved 03.30-tiden natt til lørdag. Patruljen meldte om åpne flammer og mye røyk, og at ilden hadde fått godt tak i den kraftige vinden.

Vardø motell er nedbrent

Motellet var ved sekstiden i morges helt nedbrent.

Foto: Bård Wormdal / NRK

Elleve personer evakuerte

Totalt elleve naboer i flere sentrumshus ble evakuert, opplyser operasjonssentralen i Finnmark politidistrikt.

I tillegg ba politiet ba alle beboere i den retningen røyken drev, om å lukke vinduene.

Lenge var det uklart om det var folk i den store trebygningen som brant. Politiet kunne ikke utelukke det, men på grunn av de voldsomme flammene kunne ikke røykdykkere gå inn i bygningen.

Ved 06.30-tiden lørdag morgen bekreftet imidlertid politiet at motellet var tomt.

Full overtenning

Mannskaper fra både brannvesenet og forsvaret deltok i slokkingen av brannen. Også gravemaskiner ble brukt i arbeidet.

Lørdag morgen har bygningen brent helt ned. Fortsatt er branntomta var, og det vil pågå etterslokking gjennom hele formiddagen, opplyser politiet. Det er usikkert når de evakuerte i området får flytte tilbake.

Bygningen som brant er en del av sentrumsbebyggelsen på Vardøya. Motellet ligger i Birger Dahls gate i sentrum, rundt 100 meter fra sykehjemmet, som har 25 beboere.

Nattevakt Frank Hansen forteller til NRK at røyken kom i retning av sykehjemmet, men at den akkurat drev forbi i den sterke vinden.

– Jeg ser brannen godt herfra, fortalte han ved firetida i natt.

Brann Vardø

Flammene og røyken er godt synlig fra sykehjemmet i Vardø.

Foto: Frank Hansen

Vardø Motell ligger midt i sentrumsbebyggelsen i Vardø. Blant nabohusene er Vardø Apartment som har flere rom og leiligheter.