Husker du bjørnen som tok seg inn på et hundehotell i Pasvik i Finnmark?
Den digre hannbjørnen ble skutt og slaktet, og nå kan du kjøpe bjørnekjøttet på auksjon hos Fylkesmannen i Finnmark.
- Les også: Skal huse flere bjørn i nord
Minstepris på 100 kroner kiloet
Minsteprisen på kjøttet skal være 100 kroner per kilo, og slaktervekten skal være 105 kilo.
Man kan derimot ikke kjøpe bjørnens skinn nå som bjørnen er skutt. Det følger nemlig ikke med, ifølge fylkesmannen sine hjemmesider.
De opplyser også at kjøper også vil bli belastet for andre utgifter ved kjøttet, som gjennomført veterinærkontroll, frakt, og mellomlagring på frys.
Budfristen på kjøttet er fredag 8. juli klokken 12.
- Les også: Advarer mot husvarm bjørn
Hvordan tilberede bjørn?
Sist gang en bjørn ble skutt i Finnmark kunne NRK presentere mattips til de som ønsket å lage en middag ut av bjørnekjøttet.
Den gang fortalte kokk og lektor i ernæring, helse og miljø, Nils Harald Moe, at kanskje den beste måten å tilberede bjørnekjøtt på var med en viltsaus og tyttebær.
– Jeg ville ha tilberedet kjøttet med en god viltsaus, med krøkebær og god fløte. Og så vill jeg hatt tyttebær eller rognebær til, fortalte han.
- Les også: Lars Monsen møter bjørn
Bjørnelår på grillen
Han mente også at bjørnen kunne gjøre seg på grillen i sommer.
– Men da må kjøttet være veldig mørt, så det går nok bedre med en ungbjørn enn med en gammel seig bamsefar, ler Moe.
Synes du det er litt ekkelt med bjørnekjøtt men fortsatt er inspirert til å spise noe med bjørn? På NRK.no/mat kan du lese oppskrifter som bruker bjørnebær!
- Les også: Oppskrifter med bjørnebær på NRK.no/mat