Hopp til innhold

Nå kan du få deg en skikkelig bjørnemiddag!

Kjøttet fra den 140 kilos hannbjørnen som herjet hundehotellet i Pasvik er nå lagt ut for salg. Høystbydende kan få seg en middag uten om det vanlige.

Bjørn i Pasvik og hund

Kjøttet til bjørnen som ble skutt i Pasvik er nå lagt ut for salg.

Foto: Ben Arne Sotkajærvi

Husker du bjørnen som tok seg inn på et hundehotell i Pasvik i Finnmark?

Den digre hannbjørnen ble skutt og slaktet, og nå kan du kjøpe bjørnekjøttet på auksjon hos Fylkesmannen i Finnmark.

Minstepris på 100 kroner kiloet

Minsteprisen på kjøttet skal være 100 kroner per kilo, og slaktervekten skal være 105 kilo.

Man kan derimot ikke kjøpe bjørnens skinn nå som bjørnen er skutt. Det følger nemlig ikke med, ifølge fylkesmannen sine hjemmesider.

De opplyser også at kjøper også vil bli belastet for andre utgifter ved kjøttet, som gjennomført veterinærkontroll, frakt, og mellomlagring på frys.

Budfristen på kjøttet er fredag 8. juli klokken 12.

Video 8c4414d5-55c4-4519-951c-7e1238e6e53f.jpg

Se bjørnen som du nå kan kjøpe kjøttet til.

Hvordan tilberede bjørn?

Sist gang en bjørn ble skutt i Finnmark kunne NRK presentere mattips til de som ønsket å lage en middag ut av bjørnekjøttet.

Den gang fortalte kokk og lektor i ernæring, helse og miljø, Nils Harald Moe, at kanskje den beste måten å tilberede bjørnekjøtt på var med en viltsaus og tyttebær.

– Jeg ville ha tilberedet kjøttet med en god viltsaus, med krøkebær og god fløte. Og så vill jeg hatt tyttebær eller rognebær til, fortalte han.

Bjørnelår på grillen

Han mente også at bjørnen kunne gjøre seg på grillen i sommer.

– Men da må kjøttet være veldig mørt, så det går nok bedre med en ungbjørn enn med en gammel seig bamsefar, ler Moe.

Synes du det er litt ekkelt med bjørnekjøtt men fortsatt er inspirert til å spise noe med bjørn? På NRK.no/mat kan du lese oppskrifter som bruker bjørnebær!