MSM: Overlegen seier til Sandnes-løper

Frew Zenebe Brkineh (32) vant helmaraton-klassen under årets MSM med tiden 2 timer, 26 minutter og 30 sekunder.

MSM-vinner 2017 Frew Zenebe Brkineh

Her nærmer MSM-vinner 2017, Frew Zenebe Brkineh seg mål.

Foto: Truls Tiller / MSM

Frew Zenebe Brkineh er opprinnelig fra Etiopia, men bor i Stavanger. Han løper for Sandnes IL, friidrettsgruppa, og vant årets lengste etappe i Midnight Sun Marathon i Tromsø.

MSM-vinner 2017 Frew Zenebe Brkineh

Frew Zenebe Brkineh vant sitt første maraton.

Foto: Truls Tiller / MSM

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg løp på 2.28 på Oslo maraton i fjor, men i år var jeg skadefri, så da var det bare gøy, sier Brkineh til iTromsø etter målgang.

Okubamichael Fissehatsion som opprinnelig er fra Eritrea løper for Tjalve. Han ledet til det gjensto om lag fire kilometer.

– Jeg er fornøyd. Det er første gang jeg løper et maraton, sier løperen som fikk andreplass i helmaraton natt til søndag.

Se alle resultatene fra Midnight Sun Marathon her.

Tysk kvinne vant

Dameklassen ble vunnet av tyske Nina Kreisherr. Hun kom i mål på tiden 3.00,32.

– Jeg er faktisk veldig overrasket. I fjor var vinnertiden på 2.46 og jeg planla å løpe på 03.04, så jeg trengte en del hell og jeg hadde definitivt i dag, sier Kreisherr til avisa.

Lomås vant mila 2017

Erik Lomås fikk blomster av MSM-general Nils I. Hætta etter sin andre seier på rad i mila under lørdagens Midnight Sun Marathon.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Til topps i mila

Erik Lomås (24) fra Salangen vant suverent mila i herreklassen under lørdagens Midnight Sun Marathon – for andre året på rad. Tida ble 31.23 – drøyt minutter bedre enn i fjor, da han spurtbeseiret Kristian Ulriksen.

Jeg hadde håpet på en litt bedre tid, men det var tøft å dra elene. Det var nytt for meg, sier Lomås til NRK etter seieren.

Yngvild Kaspersen vant mila i kvinneklassen

Yngvild Kaspersen vant mila i kvinneklassen.

Foto: GUNNAR GRINDSTEIN / NRK

I kvinneklassen vant Yngvild Kaspersen (22) Mila med tida 36.41.

– Jeg er litt skuffa over tida, for å være helt ærlig. Det var faktisk et skikkelig tungt løp. Jeg kjente det i beina fra start. Og det var tungt å komme seg igjennom, men desto bedre å komme seg i mål – og jobbe med det mentale hele veien, sier Kaspersen til NRK.