Mistenkelig dødsfall i Tromsø: Utvider siktelsen til voldtekt av en annen person

En av mennene er nå siktet for voldtekt mot en annen kvinne.

Politibil i området

Jenta ble funnet i en leilighet i dette området, nord i Tromsø sentrum.

Foto: Petter Strøm / NRK

En av mennene er nå også siktet for voldtekt. Dette forholdet gjelder ikke saken om den 17 år gamle jenta, men er forhold som har fremkommet i etterforskningen, skriver politiet i en pressemelding.

Fra før av er de to mennene siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand. I tillegg er begge siktet for narkotikaovertredelser.

Mennene vil bli begjært varetektsfengslet i henholdsvis fire nye uker og to nye uker, skriver politiet.

Forrige tirsdag ble en 17 år gammel jente funnet død i Tromsø sentrum. Politiet startet etterforskningen umiddelbart, og siktet to menn i 20-årene for å ha bidratt til at jenta havnet i en hjelpeløs tilstand. Mennene er kjent for politiet.

Politiet har sikret digitale spor som kan si noe om hva som skjedde da 17-åring døde.

Det skal ha versert videoer eller annet innhold på sosiale medier som kan si noe om hva som skjedde da 17-åringen døde.

Under en pressekonferanse forrige torsdag ønsket politiet kontakt med folk som har vært i leiligheten i tiden rundt dødsfallet.

– Vi har fått flere tips etter det, og har nå bedre oversikt over hvem som var til stede og som har hatt kontakt med den avdøde i tiden før dødsfallet, opplyste leder ved etterforskningsseksjonen, Lene Fabek.

Politihuset i Tromsø

Torsdag morgen sendte politiet ut en pressemelding hvor de informerer om at de har utvidet siktelsen i av de to mennene i 20-årene.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK