Hopp til innhold

Ministerbesøk fra Finland

I morgen og torsdag får Kirkenes besøk av en finsk næringslivsdelegasjon.

Onsdag og torsdag denne uka får Kirkenes og Tromsø besøk av en finsk næringslivsdelegasjon under ledelse av utenrikshandelsminister Paavo Väyrynen.

120 deltakere

Fylkesordfører Runar Sjåstad holder åpningsinnlegg under besøket i Kirkenes, melder Finnmark Fylkeskommune på sine nettsider.

Det er til sammen forventet over 120 finske og norske deltagere på flere ulike møter under besøket. Møtespråket er engelsk.

Den finske delegasjonen ledes av utenrikshandelsminister Paavo Väyrynen, som har stor interesse for økt samarbeid mellom Finland og Norge. Finsk næringsliv kan være interessert i å investere mer midler i nord.

Samarbeid over grensen

Fylkesordfører Runar Sjåstad skal i sin åpningstale ha fokus på reiselivssamarbeid, leverandørutviklingssamarbeid innen petroleumsindistrien og tilrettelegging for grensekryssende kommunikasjoner, som en flyrute mellom Kirkenes og Finland.

- Dette kunne være interessant for å kunne øke antallet turister fra hele Europa til Nord-Norge, sier Sjåstad som også vektlegger den felles utfordringen som er å takle økt etterspørsel etter arbeidskraft.

- Dette gjelder spesielt innen gruvedrift og bygg- og anleggsvirksomhet.

Også infrastruktur og planlagte investeringer i Finnmark i årene fremover blir belyst i et eget miniseminar om dette tema, hvor plansjef Outi Torvinen holder et innlegg.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark