Hopp til innhold

Nå kan dette bli mitt og ditt

Skifte eiendom har ryddet, sikret og miljøsanert forsvarseiendommer for 205 millioner kroner i løpet av 2012. Nå får allmennheten glede av dem.

Olavsvern

Skifte eiendom har miljøsanert for 205 millioner kroner. Olavsvern i Troms er et av de største prosjektene.

Foto: Forsvaret

Eiendommene var tidligere eid av Forsvaret og tilbakeføres nå til allmennheten.

– Disse eiendommene inkluderer alt fra populære naturområder til skytefelt og øvingsområder, sier direktør Marit Jakobsen Leganger i Forsvarsbygg Skifte eiendom.

River og rydder

Blant de største rive- og ryddeprosjektene Skifte eiendom har hatt ansvaret for, er miljørydding på den tidligere marinebasen Olavsvern i Troms og i den gamle militærleiren Bømoen på Voss.

– Store deler av avhendingsjobbene vi gjør, er å rydde og rive kassable bygninger og rydde tungmetallforurenset masse fra skytebaner på områder som tidligere var disponert av Forsvaret. Det er vår jobb å legge til rette for sivil etterbruk av tidligere forsvarseiendommer, sier Leganger.

(Artikkelen fortsetter under)

Olavsvern

Skifte eiendom har marineanlegget Olavsvern liggende til salgs på sine nettsider.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten/SCANPIX

Selger Olavsvern

Salg av eiendommer har gitt Skifte eiendom de høyeste inntektene siden 2007. Salg av tidligere forsvarseiendom ga 455 millioner kroner i inntekter i 2012, noe som er høyeste siden 2007.

Skifte har også Olavsvern liggende til salgs på sine nettsider.

– Her ligger det godt tilrette for både privat og offentlig sektor. Den tidligere marinebasen utenfor Tromsø er rigget for å kunne realisere en rekke ideer, skriver de på sine nettsider.

Omsatte for 517 millioner

Totalt omsatte Skifte eiendom for 517 millioner kroner i 2012, hvorav 154 millioner ble tilbakeført til forsvarsbudsjettet.

– Salg av eiendommer har gitt Forsvaret en ekstrainntekt på 2,8 milliarder kroner siden 2001. Dette vet vi er viktige inntekter for sektoren, men det bortfallet av leieforpliktelser som salgene medfører, har gjerne enda større økonomisk betydning, sier Leganger.