Hopp til innhold

Marius satte verdensrekord i Harstad

Harstadværing Marius Jacobsen (36) har satt verdensrekord i å gå en distanse på ti meter på albuene.

Det skjedde i Harstadhallen torsdag kveld.

– Det føles helt fantastisk. Jeg har trent og vært aktiv hele livet, og nå føler jeg at jeg har fått lønn for strevet, sier Jacobsen til NRK kort tid etter at rekorden var satt.

36-åringen måtte gjøre stuntet to ganger for å være sikker på å sikre seg rekorden. Først gikk han distansen på 11,01 sekunder. Så gikk han på rundt 15 sekunder.

Fra før av var det ingen som hadde denne rekorden i Guinness rekordbok, så han ville satt rekord uansett hvor lang tid han brukte.

Jacobsen er egentlig breakdancer, men driver også med akrobatikk, turn og flere andre idretter.

Han begynte, litt tilfeldig, å gjøre øvelsen med å gå på albuene for omtrent et år siden. Han oppdaget raskt at han kunne gå langt på denne måten.

Innfallet om å sette verdensrekord i øvelsen kom da han så videoer av andre som gjorde det samme på nett.

Da en av verdens beste innen akrobatikk la ut en video av at han gikk 27 skritt på albuene, tenkte Jacobsen at det måtte være mulig å slå.

– Jeg hadde ikke øvd noe særlig på det, men jeg klarte plutselig å gå 65 skritt. Da tenkte jeg at jeg måtte sjekke om noen hadde rekorden.

Ifølge Harstad Tidende er Jacobsens rekord den første som er satt i Harstad noensinne.

Og nå venter kanskje flere.

– Jeg har to rekorder jeg kan sette når som helst innen breakdance, men jeg har hatt litt vondt i ryggen i det siste, så jeg tar det foreløpig litt med ro.

36-åringen tror han vil gjøre forsøk på disse rekordene i løpet av våren.

– Målet fremover er å ta verdensrekorder i masse ulike sporter. Jeg har lyst til å prøve å gjøre en rekord i alle idretter jeg har holdt på med gjennom livet, sier han, og legger til:

– Jeg er 36 år, men jeg føler meg som en 20-åring. Jeg kommer til å trene til livets slutt. Det er det som gjør meg lykkelig, og jeg føler meg i god form.

Jacobsen setter verdensrekord
Foto: Privat