Mann omkom etter ulykke på fiskefartøy

En mann i 40-årene fra Hammerfest omkom etter en ulykke på et fiskefartøy utenfor Vardø i dag.

Vardø

Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 11.00 mandag.

Fiskefartøyet la til kai i Vardø havn, hvor politiet har tatt åstedsundersøkelser og vitneforklaringer.

– Det er altfor tidlig å si noe om hva som har skjedd, sier Gunnar Øvergård, operasjonsleder i politiet.

– Stor sorg

Fartøyet ulykken skjedde på tilhører Øksnes Kystfiske AS. Daglig leder, Ted Robbin Endresen, skriver i en pressemelding at de er sterkt preget etter den tragiske ulykken.

– Det er med stor sorg og beklagelse vi meddeler at vi i dag har hatt en tragisk dødsulykke ombord i vårt kystfiskefartøy «Leander», under utøvelse av fiske utenfor Vardø.

– Våre tanker går i første omgang til familien, og hans nære arbeidskollegaer ombord i fartøyet, og rederiet vil i denne vanskelige stund søke å støtte og ivareta familien og mannskapet.

– Vi oppfordrer utenforstående til å la familie og mannskap få størst mulig ro i denne sorgtunge tid.

– Oppriktig lei seg

Det var ni andre personer i mannskapet på båten. De har blitt ivaretatt av kriseteamet i Vardø kommune. Rådmann, Hallgeir Sørnes, forteller at de har fulgt opp mannskapet tett siden de kom til havna i Vardø.

– Vår rolle har primært vært å ta vare på mannskapet om bord på båten som ankom Vardø med den omkomne. Det ble et kjapt politiavhør og så tok vårt kriseteam hånd om dem. Vi ordnet transport og et rom hvor man kunne ha samtaler med kriseteamet, sier Sørnes.

Hvordan har reaksjonene fra Vardø-samfunnet vært?

– Det er selvfølgelig veldig trist når slike ulykker inntreffer, det er det ingen tvil om. Folk herfra har vært oppriktig lei seg og tenker på familien og vennene til den omkomne.

Sørnes forteller at de er vant med at hendelser skjer i deres område, og at de har gode rutiner for å sette inn kriseteam.

– Vi er jo ytterst i Barentshavet og håndterer hendelser av forskjellig art når det skjer her.

NRK er kjent med at fiskefartøyet lå utenfor Hamningberg på Varangerhalvøya i flere timer, før det litt før klokken halv 10 satte kurs rett mot Vardø.

Sjøfartsdirektoratet er rutinemessig varslet om ulykken.

Hammerfest kommune har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.