Mann dømt for seksuelle overgrep mot barn etter tips fra FBI

En mann fra Sør-Troms er dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha bestilt overgrep mot barn via nett.

Trondenes tingrett

Mannen i 50-årene fra Midt-Troms overførte mer enn én millioner kroner til utlandet. Han nekter for å ha betalt for overgrep mot barn.

Foto: Nils Mehren / NRK

I 2017 fikk Kripos en melding fra amerikanske FBI om at en norsk statsborger skal ha bestilt direkteoverførte overgrep fra Filippinene. Undersøkelser ledet til den tiltalte som ble anmeldt en måned senere.

Mannen skal ha kommunisert med flere utenlandske personer om seksuelle overgrep mot barn. Han skal også ha hatt flere bilder og en video som viser seksuelle overgrep mot barn.

Han har aldri møtt dem fysisk.

Etterforskningen viste at tiltalte hadde flere Skype-kontoer. Han benyttet også tjenester fra både Yahoo og Skype.

Det ble også avdekket at mannen overførte penger til i utlandet. Fra 2014 til han ble pågrepet i 2017, sendte han 1 086 000 kroner ut av landet.\

Chattene som drev han

Tiltalte har erkjent at det er han som har skrevet på alle chattene som politiet fant på datamaskinen hans.

I retten forklarte han at han bare ville snakke med damene som tilbød nettjenester. Han erkjente at han hadde nettsex med disse personene, men hevdet at han aldri hadde sett direkteoverføringer som omfattet barn.

Ifølge tiltalte var det bare prat og at det var det å skrive chattene som drev han, men han innrømmet å ha tøyd grensene.

Tiltalte forklarer at han ikke har en dragning mot barn, men heller kvinner i forskjellige posisjoner, herunder også med barn.

Han forstår ikke hvordan filmen som viser barn i seksuell setting kom på hans pc.

Mannen i 50-årene innrømmet at han overførte penger til personer på Filippinene, men at han ikke har betalt for direktesendte overgrep mot barn.

Trondenes tingrett i Sør-Troms hadde ikke tillit til forklaringen hans om at han ikke har sett noe overgrep mot barn. Mannen ble derfor dømt til fengsel i fire år og seks måneder.

Han er også dømt for å ha uforsvarlig oppbevaring av en rifle og en hagle. Staten beslaglegger derfor disse eiendelene.