Legger lista høyt når de bruker høstvarmen til å forbedre skianlegget

Det er fortsatt ei stund til skisesongen, men det skjer mye i alpinbakken i Harstad. Målet er å lage Norges kanskje fineste familieanlegg.

Knut Granås og Milo

Harstad fortjener et bedre Sollifjell, mener Knut Granås. Her med sønnen Milo.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Mens gradestokken viser tosifret plussgrader, står Knut Granås, daglig leder for Sollifjellet alpinsenter i Harstad på en halvferdig platting og ser oppover en alpinbakke dekket av grønt gress. Med seg har han sønnen Milo, som er mest opptatt av å fiske – i alpinbakken.

– Vi har vedlikehold av tråkkemaskiner, service på heis, utvikle anlegget med plattinger, barneheis, enda en heis, utviding av campingen og parkeringsplasser, forteller Knut Granås.

Med seg har han det han betegner som en fin gjeng som ønsker å dra lasset i lag. Han går inn i sin tredje sesong som leder av anlegget

Sollifjellet Harstad

Det er ikke mye som minner om vinter i Sollifjellet i dag. Men i tillegg til grønt gress, er det mange nye prosjekter i alpinbakken.

Foto: Martin Mortensen / NRK

– Da jeg tok jobben, så jeg bare muligheter, sier Granås. Han mener Harstad fortjener et bedre Sollifjell.

– Tilrettelegger vi rett, blir det kanskje landsdelens fineste familieanlegg.

Det er fortsatt en stund til skisesongen, men det betyr ikke at det ikke skjer noe i alpinbakkene. Mye blir gjort på dugnad:

– Vi må ta prosjektene etter hva vi ser vi har kapasitet til. Mange av oss er familiefolk, peker Knut Granås på, og hjelper sønnen Milo og hente fiskekroken som har satt seg fast.

Sollifjell åpner normalt i desember. I år håper de å åpne i november.

Stortrives i Sollifjell

Sollifjellet er populært på vinteren. Anneli Westnes (til vesntre) og Emma Jensen koset seg der i påsken.

Foto: Martin Mortensen / NRK