Kristeam samlet på Riddu

Pårørende og andre som er berørt av terrorangrepet på Østlandet i dag, kan møte kommunens kriseteam på Riddu Riddu-festivalen.

kriseteam

Sogneprest Mogens Pedersen, psykiatrisk sykepleier Ruth Steine, kommunelege Arthur Kjelstrup-Olsen og ordfører Bjørn Inge Mo sitter i kriseteamet.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi kjenner til at det er personer på festivalen som har barn på Utøya, og at det er andre berørte på festivalområdet, sier ordfører i Kåfjord og leder i Troms Arbeiderparti, Bjørn Inge Mo.

I kveld er Kåfjord kommune sitt kriseteam samlet i barnehagen ved festivalområdet på Riddu Riddu.

Over 2000 mennesker fra hele landet, i tillegg til flere utelandske gjester er samlet på festivalen i Kåfjord i Troms.

Dele opplevelser

– Det er viktig å samles og dele opplevelsene. Mange føler angst og frykt for at venner og familie kan være blant de skadde, sier kommunelege Arthur Kjelstrup-Olsen, som leder kriseteamet.

Kriseteamet vil bli værende så lenge som det er behov utover kvelden og natta.

Valkeapaa

Niko Valkeapää og bandet spilte med svarte sørgebånd i dag.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

Ungdommer drept

I ettermiddag har det som ser ut til å være to terrorangrep rammet Norge. Store deler av regjeringskvartalet ble rammet da en bombe gikk av i halv tre tiden i dag. Sju personer er bekreftet omkommet.

På AUF sin sommerleir på Utøya har en mann i politiuniform skutt rundt seg.Flere ungdommer skal være drept og skadd. En ungdom fra Troms er skadd.

– Vi har nå satt sammen en gruppe fra Ap i Troms som prøver å få oversikt over og kontakt med ungdommene fra fylket. Så langt har vi hørt om en skadd, og det er noen vi ikke har fått tak i, sier Mo.

Når ungdommene kommer hjem vil de bli tatt vare på av kriseteamet i hjemkommunen.

– Vil spre frykt

– Det er noen som ønsker å spre frykt og gjøre oss utrygge ved å ramme det såreste punktet, uskyldige barn og ungdom, sier Mo.

Han innrømmer at ettermiddagen har vært tung etter at både regjeringskvartalet, hvor Arbeiderpartiet sitter sentralt og partiets ungdomslag er rammet.

– Vi må bite tennene sammen og ikke bøye oss, sier Mo.

Han er opptatt av å ikke spre fremmedfrykt etter en slik hendelse, og sa før konsertene begynte i dag, at dette er en ondskap som verken kjenner hudfarge eller religion.

Tidligere i dag sa festivalledelsen at festivalen fortsetter. Alle artister spiller i kveld med svarte sørgebånd.