Kirkenes Snøhotell i Playboy

Endellig kom snøen til Kirkenes, og Kåre Tannvik kan slappe av. Men snart skal han i Playboy.

Kåre Tannvik foran det som er i ferd med å bli 2010-utgaven av Kirkenes snøhotell

Kåre Tannvik foran det som er i ferd med å bli 2010-utgaven av snøhotellet i Kirkenes.

Foto: Kurt Sandvik / NRK

Endelig fikk det påbegynte snøhotellet i Kirkenes naturlig snø. Inntil sist helg har man måttet produsere nærmere 10.000 tonn snø ved hjelp av snøkanoner.

For det så lenge ut til at det kanskje ikke ble noe snøhotell i år. Man fryktet at klimakrisen hadde nådd også Sør-Varanger, og at det ikke skulle bli kaldt nok.

Men til helga åpner hotellet for publikum, med 18 rom og brudesuite. 1000 overnattinger er allerede bestilt, og man forventer mellom fem og sju tusen besøkende denne vinteren, sier leder for reiselivsbedriften Gabba, Kåre Tannvik.

Skal i Playboy

Og nå begynner hotellet å bli kjent rundt om kring i verden. Siste nytt går på at snøhotellet skal vises frem i Playboy.

– De har bedt om bilder og informasjon til reiseutgaven sin. Men det er også mange som bruker oss for å promotere vinterklær, eller utstyr. De spør om å komme hit for å ta bilder og bruke hotellet som fotobakgrunn.

Svære dimensjoner

Og for de som lurer på hvordan man laget et hotell av snø: Man graver ikke hotellet ut av en kjempehaug med snø. Trikset er en innvendig ballong, som holder snøen på plass til veggene har festet seg.

Og det er ikke snakk om småvegger, forteller Tannvik.

– Nede er de to meter tykke, og lengre oppe er de opp i fem meter tykke. Det er 6000 kubikkmeter snø i veggene, og veier 60 tonn.

– Verdens tryggeste hotell

Men selv om det er snakk om massive mengder snø, er det ingen fare for de besøkende, mener han.

– Dette er verdens tryggeste hotell. Det har aldri vært brann, det har aldri vært jordskjelv og det har aldri ramlet ned noe. Vi har et kjøleaggregat som kjører inn kald luft hvis det blir varmt i lufta.

Har du, eller kunne du tenkt deg, å overnatte i et slikt hotell?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Hege Iren Hanssen

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark