Kattetragedien kan ha vært ildspåsettelse: – Det er hjerteskjærende

Politiet slår fast at brannen i eneboligen i Langnesveien var påsatt. Nå mistenker politiet at den har sammenheng med brannen hos Dyrebeskyttelsen som skjedde like ved på samme tidspunkt.

Omriss av en av kattene som omkom

I sotet etter brannen hos Dyrebeskyttelsen ser man spor etter en av de omkomne kattene.

Foto: Ørjan Rodal Hansen / NRK

– Brannene i Langnesveien ses i sammenheng i og med at disse skjedde i samme tidsrom og i samme område. Vi har ingen mistenkte, og ber publikum om tips, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen ved Tromsø politistasjon.

Det var rundt klokken 05.00 lørdag morgen at politiet ble varslet om brannene i lokalene til Dyrebeskyttelsen i Langnesveien like ved Prestvannet i Tromsø, og i en carport ved en enebolig bare noen titalls meter unna.

I lokalene til Dyrebeskyttelsen gjenstår det flere undersøkelser før det kan konkluderes med brannårsak.

De kriminaltekniske undersøkelsene i carporten er avsluttet. Politiet har konkludert med at det ble tilført ild, og at brannen ble påsatt.

– Hjerteskjærende

De 13 hjemløse kattene som omkom fikk leve takket være Dyrebeskyttelsen i Tromsø. Hege Anita Gausdal Foshaug fra Dyrebeskyttelsen er sjokkert over nyheten som ventet henne lørdag morgen.

Trine Bekkmo og Hege Anita Gausdal Foshaug i Dyrebeskyttelsen Tromsø

Trine Bekkmo og Hege Anita Gausdal Foshaug i Dyrebeskyttelsen Tromsø beskriver helgens brann som absurd.

Foto: Ørjan Rodal Hansen / NRK

– Jeg vet ikke hva man skal tenke. Det er en tragedie for dyrene, og for alle som bruker huset og er på besøk hos oss. Det er hjerteskjærende, sier Foshaug.

Tragedien som rammet natt til lørdag har skapt engasjement blant byens innbyggere.

Etter brannen har det kommet inn over 70.000 kroner fra folk som ønsker å hjelpe Dyrebeskyttelsen i Tromsø.

Håper på hjelp

Lørdag ettermiddag var rundt 30 av de frivillige fra Dyrebeskyttelsen samlet på en Dyreklinikk i Tromsø som har åpnet dørene for dem.

Til stede var også ordfører i Tromsø, Kristin Røymo. Hun sier hun er mest opprørt over mistankene om at det er snakk om ildspåsettelse.

– Det er en forferdelig hendelse. Vi håper kommunen og andre i Tromsø kan være sammen med Dyrebeskyttelsen nå, og bidra til at det kommer et nytt midlertidig lokale de kan være i, sier Røymo.

Søndag ettermiddag tok det også fyr i en enebolig ved Alfheimveien på Tromsøya. Ifølge politiet tyder alt på at brannen startet i en hårføner. Saken etterforskes videre, og ses ikke i sammenheng med brannene i Langnesveien.