Kan bli ekskludert

Flere medlemmer i Arbeiderpartiet i Båtsfjord kan bli ekskludert fra partiet.

Bakgrunnen er at i går ble en høyremann valgt til ordfører, til tross for at Arbeiderpartiet fikk mer en femti prosent av stemmene ved valget.

Nå skal utbryterne straffes.

 

Valgkaoset i Båtsfjord toppet seg onsdag kveld.

Da ble Høyres Frank Bakke Jensen valgt som ordfører, selv om Arbeiderpartiet hadde klart flertall ved kommunevalget.

Spenning

To av de som ble valgt inn som kommunestyremedlemmer for Arbeiderpartiet, har etter nominasjonsmøtet meldt seg ut av partiet. Det er dette som har skapt spenning før konstitueringen onsdag, for uten de to avhopperne er Ap 7 mot 8 i kommunestyret.

Geir Knutsen

Velgerforakt, sier tidliger ordfører, Geir Knutsen

Foto: Ap

- Dette er velgerforakt

Spenningen ble ytterligere forsterket da den ene avhopperen, Andor Sund, ikke møtte på møtet. I stedet kom da første varamedlem fra Ap, Thor Anders Eriksen, og kunne sikret partiet flertall. Men også han valgte å stemme mot partiet, slik at Høyres Frank Bakke Jensen ble valgt som ordfører.

- Dette er velgerforakt. Båtsfjords befolkning har sagt at Ap fortsatt skal styre og har gitt oss 54,7 prosent av stemmene. Jeg synes det er forferdelig at tre listekandidater går imot nominasjonsmøtet og et helt kommunevalg, sier tidligere ordfører Geir Knutsen.

Mener Ap har ansvaret

Den nye ordføreren, Frank Bakke Jensen, mener derimot at det er styret i Arbeiderpartiet som må ta ansvar for det som har skjedd.

- Sannheten er at Arbeiderpartiet har vært en koalisjon. Stemmene de har fått har ikke gått til et samlet parti, og det viser resultatet når de ikke klarer å holde seg samlet til konstitueringen.